Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BELEDİYECİLİK VALİLİK MAKAMI GİBİ DEĞİLDİR

Şanlıurfa siyasetin içinden böylesi işte denilir.Bakan çıkmış canlı yayına adeta sitem eder gibi Şanlıurfa iline bu gerek böyle yaparım bırakırım demektedir.Ya Allah aşkına Sayın Bakan Bey sen Şanlıurfa ilinin aynı zamanında milletvekilisin sen ki Şanlıurfa iline en güzel projeleri en güzel gelişmeleri göstermeyecek sinde o zaman senin Şanlıurfa ilinde ne işin var?İlimizin en önemli meselelerinden biri olan kent meydanı olarak bilinen 11 Nisan stadyumun yeri halen birkaç yıl oldu öylesine viran bir durumda.İlimin Büyükşehir Belediye başkanı seçimlerden yaklaşık 3 yıl önce şehrime teşrif etmişlerdi hem de şehrime vali olarak teşriflerinden beri süre gelen bu durum gerçekten halen çözümlenememiş ise o zaman demek ki bir şeylerin çözümlemesi olamaz.Çünkü birkaç örnekle sıralarsam ki geçmişte bunları dile getirmiştim.Hani Şanlıurfa ilim büyükşehir statüsü sözü almıştı ve Sayın Valim o zaman şehrime atanmış idi atandığında Şanlıurfa ili büyükşehir statüsü için gerekli alt yapıların hangisi yapıldı?İlçe kaymakamlık makamları yapılmadı?İlçe yerleşkelerinin alt yapılarını yapılandırmayan bir idareci nasıl oldu? Büyükşehir Belediye başkanlığına aday edildiği bunun detayına girmeye gerek duymuyorum. Artık gelinen nokta bu aşamalarda şimdi geleceğe bakalım.Gelecek olan bu an itibariyle bu şehre ne yapabiliriz denmesini isterim.Zaten siyasi kanat şehrimizi şehirlimizi hep hakir kılmıştır.Ama şuan itibariyle artık halk uyanış gösterdi, kendi iradesini çok iyi kullanmaya başlamıştır.Siyasi kanatlar kendi bildiklerinden geri kalmadıkları sürece halkımda gerekli durum ve halleri gözetmeksizin gösterecektir.Belediye başkanlığı görevi yapmak demek kendi başına başarmak demek değildir. Belediyecilik ekip işi yerel yönetimler memurluk kanadı gibi idarecilik değildir.Onun için şehrimizi insanlarını yok efendim illeri gelen işveren yada şehrimde sermaye sahibi olup onlara illegal durumlarına göz yumup illegal işlerinde legal durummuş gibi yapmalarını sağlamakla bu işin yürümeyeceğini bilmeleri gerekmektedir.Şehrime ilk ve ivedik olarak geçmiş belediye başkanlarıma demiştim ama yine tekrar ediyorum şehir içi ulaşımı balıklı gölden abide anıtına kadar olan bölgeye kesin ve acil bir şekilde İstanbul Kapalıçarşı ve emin önü gibi olmazsa olmazlardan. Tramvay sistemi bunu geçmiş belediye döneminde bu firmalarla görüşme bile sağladığımı bilmeleri bunun içinde alt yapı olarak şehrim ve söylediğim alan çok müsait yapısı da hemen yapmaya müsait bir durumdadır. Bakın ben şimdi yönetimde birileri oturup yöneticilerde birileri olacak idarecilik istemiyorum. Bir şehri hak ne ise halkıma ne kadar yarar ve fayda verilecek olan kimse onun liderlik etmesini isterim.Sen koltukta otur ama benimde dediklerimi hepsini yap diyecek bir yönetim şekli istemiyorum. Bunu geçmişten günümüze çok gördük bunu tek değiştiren liderim onunda ömrünü kısa tutular.
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2015 - Çarşamba

BELEDİYECİLİK VALİLİK MAKAMI GİBİ DEĞİLDİR

Şanlıurfa siyasetin içinden böylesi işte denilir.
Bakan çıkmış canlı yayına adeta sitem eder gibi Şanlıurfa iline bu gerek böyle yaparım bırakırım demektedir.
Ya Allah aşkına Sayın Bakan Bey sen Şanlıurfa ilinin aynı zamanında milletvekilisin sen ki Şanlıurfa iline en güzel projeleri en güzel gelişmeleri göstermeyecek sinde o zaman senin Şanlıurfa ilinde ne işin var?
İlimizin en önemli meselelerinden biri olan kent meydanı olarak bilinen 11 Nisan stadyumun yeri halen birkaç yıl oldu öylesine viran bir durumda.
İlimin Büyükşehir Belediye başkanı seçimlerden yaklaşık 3 yıl önce şehrime teşrif etmişlerdi hem de şehrime vali olarak teşriflerinden beri süre gelen bu durum gerçekten halen çözümlenememiş ise o zaman demek ki bir şeylerin çözümlemesi olamaz.
Çünkü birkaç örnekle sıralarsam ki geçmişte bunları dile getirmiştim.
Hani Şanlıurfa ilim büyükşehir statüsü sözü almıştı ve Sayın Valim o zaman şehrime atanmış idi atandığında Şanlıurfa ili büyükşehir statüsü için gerekli alt yapıların hangisi yapıldı?
İlçe kaymakamlık makamları yapılmadı?
İlçe yerleşkelerinin alt yapılarını yapılandırmayan bir idareci nasıl oldu? Büyükşehir Belediye başkanlığına aday edildiği bunun detayına girmeye gerek duymuyorum. Artık gelinen nokta bu aşamalarda şimdi geleceğe bakalım.
Gelecek olan bu an itibariyle bu şehre ne yapabiliriz denmesini isterim.
Zaten siyasi kanat şehrimizi şehirlimizi hep hakir kılmıştır.
Ama şuan itibariyle artık halk uyanış gösterdi, kendi iradesini çok iyi kullanmaya başlamıştır.
Siyasi kanatlar kendi bildiklerinden geri kalmadıkları sürece halkımda gerekli durum ve halleri gözetmeksizin gösterecektir.
Belediye başkanlığı görevi yapmak demek kendi başına başarmak demek değildir. Belediyecilik ekip işi yerel yönetimler memurluk kanadı gibi idarecilik değildir.
Onun için şehrimizi insanlarını yok efendim illeri gelen işveren yada şehrimde sermaye sahibi olup onlara illegal durumlarına göz yumup illegal işlerinde legal durummuş gibi yapmalarını sağlamakla bu işin yürümeyeceğini bilmeleri gerekmektedir.
Şehrime ilk ve ivedik olarak geçmiş belediye başkanlarıma demiştim ama yine tekrar ediyorum şehir içi ulaşımı balıklı gölden abide anıtına kadar olan bölgeye kesin ve acil bir şekilde İstanbul Kapalıçarşı ve emin önü gibi olmazsa olmazlardan. Tramvay sistemi bunu geçmiş belediye döneminde bu firmalarla görüşme bile sağladığımı bilmeleri bunun içinde alt yapı olarak şehrim ve söylediğim alan çok müsait yapısı da hemen yapmaya müsait bir durumdadır. Bakın ben şimdi yönetimde birileri oturup yöneticilerde birileri olacak idarecilik istemiyorum. Bir şehri hak ne ise halkıma ne kadar yarar ve fayda verilecek olan kimse onun liderlik etmesini isterim.
Sen koltukta otur ama benimde dediklerimi hepsini yap diyecek bir yönetim şekli istemiyorum. Bunu geçmişten günümüze çok gördük bunu tek değiştiren liderim onunda ömrünü kısa tutular.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.