Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BELEDİYECİLİK HİZMET İŞİDİR

İş gereği gezgin olmam nedeniyle bir ülkemin birçok illini gezmiş görmüş olan biri olarak birçok konu ve şehircilik acısından bilgi sahibi olmuşum.Bu gezmiş ve görmüş olduğum birçok şehirlerde insanların ve o şehirdeki şehircilik anlayışını çok iyi izlenimlere sahip olmuşumdur.Bu teknoloji ve gelişmişlik çağında bakıldığında Şanlıurfa ilim bunların neresindedir.Benim açımdan çok gerisindeyiz.Şanlıurfa ili birçok özeliklere birçok güzelliklere sahip bir şehir olarak tanıtım noksanlıklarından dolayı adeta Şanlıurfa nerde ise bilinmeyecek kadar unutulmuş bir şehir siz bakmayın son günlerde sosyal görsel basın medyalarında gündemde tutulmasına bunların başlarında Kobani ile gündemde olmaktadır.İşin özünde tarihi antik kenti, peygamberler şehri enbiyaların diyarı, tarımın şehri medeniyetin beşiği musikinin ana yurdudur Şanlıurfa ilim.Bunlarla bitmiyor, çiğköftenin ana yurdu, fıstık'ın ana vatanı, pul biberin ana mekânı, tahılın deposu, pamuğun yapağı, mırra kahvenin ikramı, göbekli tepenin varlığı karaca dağın kayak merkezi derken saymakla bitiremediğimiz daha nice sayamadığımız. Güzellikleriyle tarihiyle her köşesinde tarih kokan her sokağında bir destan yazmış olan şehri ruha neden böylesi geride neden böylesi sahipsiz kimsesiz kalmış yâd ellerde demek geliyor işte.Şanlıurfa ili bunları hak emiyor mu Urfalı olarak sizler kendilerinizi tanıtmaya utanıyor musunuz yoksa ey sözde şehrimin idarecileri ve yöneticileri, sözde milletvekilleri.Bakın Şanlıurfa ili Kayseri ilinden ne kadar illerde olduğunu bir anıyı aktarayım.Kayseri ilini ülkemde bilmeyen tanımayan hemen, hemen yoktur. Geçmişte bir Kayserili bir iş adamı olan arkadaşımız iş gereği Honkong'a gider bir firmaya girer ve Türkiye'den geldiğini söyler. Firmada kendisini karşılayan yöneticiler sorar Türkiye'nin Şanlıurfa ilinden mi? Yoksa İstanbul ilinden mi? Arkadaş yok der ben Kayseri ilinden deyince bunları bir kahkaha basar var güçleriyle gülerler hani sanki bir espri yapılmış gibi gelir kendilerine çünkü Kayseri ismini ilk duyuyorlar. O arkadaş orada durur ve düşünür ya biz Kayserili olarak hep övünürüz ülkemizde Kayserili olmak istemeyen vatandaş yoktur nerde ise ama burada Kayseri ilinin ismini bile duymamışlar ama Şanlıurfa ilinin ismini İstanbul iliyle kıyaslar olmuşlar. Demek ki biz Kayseri olarak daha kendimizi tanıtamamışız der.İşte Şanlıurfa ilinin ismi böylesine yücelten halkıdır.Bu halkın hakkını vermeyen hakkına sahip olmayan yönetim ve idarecilerimdir.Şehrimi tanıtamıyorlar şehrimin ismini bile anmaya giderken Şanlıurfa demeye erinen yönetici ve idarecilerimi görürken adeta kendimi kahır ediyorum. Bir şanlılığı bedavadan almadık biz kurtuluş savaşına önderlik etmiş yıllarca işgalci güçlere karşı milli mücadele vererek almışız. Ama bunu bile telaffuz etmeye kendilerini yüce gören yöneticilerle idarecilerle yönetilip idare edildiğimi gördükçe kahır oluyorum.
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2015 - Pazartesi

BELEDİYECİLİK HİZMET İŞİDİR

İş gereği gezgin olmam nedeniyle bir ülkemin birçok illini gezmiş görmüş olan biri olarak birçok konu ve şehircilik acısından bilgi sahibi olmuşum.
Bu gezmiş ve görmüş olduğum birçok şehirlerde insanların ve o şehirdeki şehircilik anlayışını çok iyi izlenimlere sahip olmuşumdur.
Bu teknoloji ve gelişmişlik çağında bakıldığında Şanlıurfa ilim bunların neresindedir.
Benim açımdan çok gerisindeyiz.
Şanlıurfa ili birçok özeliklere birçok güzelliklere sahip bir şehir olarak tanıtım noksanlıklarından dolayı adeta Şanlıurfa nerde ise bilinmeyecek kadar unutulmuş bir şehir siz bakmayın son günlerde sosyal görsel basın medyalarında gündemde tutulmasına bunların başlarında Kobani ile gündemde olmaktadır.
İşin özünde tarihi antik kenti, peygamberler şehri enbiyaların diyarı, tarımın şehri medeniyetin beşiği musikinin ana yurdudur Şanlıurfa ilim.
Bunlarla bitmiyor, çiğköftenin ana yurdu, fıstık'ın ana vatanı, pul biberin ana mekânı, tahılın deposu, pamuğun yapağı, mırra kahvenin ikramı, göbekli tepenin varlığı karaca dağın kayak merkezi derken saymakla bitiremediğimiz daha nice sayamadığımız. Güzellikleriyle tarihiyle her köşesinde tarih kokan her sokağında bir destan yazmış olan şehri ruha neden böylesi geride neden böylesi sahipsiz kimsesiz kalmış yâd ellerde demek geliyor işte.
Şanlıurfa ili bunları hak emiyor mu Urfalı olarak sizler kendilerinizi tanıtmaya utanıyor musunuz yoksa ey sözde şehrimin idarecileri ve yöneticileri, sözde milletvekilleri.
Bakın Şanlıurfa ili Kayseri ilinden ne kadar illerde olduğunu bir anıyı aktarayım.
Kayseri ilini ülkemde bilmeyen tanımayan hemen, hemen yoktur. Geçmişte bir Kayserili bir iş adamı olan arkadaşımız iş gereği Honkong'a gider bir firmaya girer ve Türkiye'den geldiğini söyler. Firmada kendisini karşılayan yöneticiler sorar Türkiye'nin Şanlıurfa ilinden mi? Yoksa İstanbul ilinden mi? Arkadaş yok der ben Kayseri ilinden deyince bunları bir kahkaha basar var güçleriyle gülerler hani sanki bir espri yapılmış gibi gelir kendilerine çünkü Kayseri ismini ilk duyuyorlar. O arkadaş orada durur ve düşünür ya biz Kayserili olarak hep övünürüz ülkemizde Kayserili olmak istemeyen vatandaş yoktur nerde ise ama burada Kayseri ilinin ismini bile duymamışlar ama Şanlıurfa ilinin ismini İstanbul iliyle kıyaslar olmuşlar. Demek ki biz Kayseri olarak daha kendimizi tanıtamamışız der.
İşte Şanlıurfa ilinin ismi böylesine yücelten halkıdır.
Bu halkın hakkını vermeyen hakkına sahip olmayan yönetim ve idarecilerimdir.
Şehrimi tanıtamıyorlar şehrimin ismini bile anmaya giderken Şanlıurfa demeye erinen yönetici ve idarecilerimi görürken adeta kendimi kahır ediyorum. Bir şanlılığı bedavadan almadık biz kurtuluş savaşına önderlik etmiş yıllarca işgalci güçlere karşı milli mücadele vererek almışız. Ama bunu bile telaffuz etmeye kendilerini yüce gören yöneticilerle idarecilerle yönetilip idare edildiğimi gördükçe kahır oluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.