Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BAYRAM TALİLİMİ KATLİAM TATİLİMİ?

Yine bir bayram yine ülkede adeta katliam gibi ölüm haberleri. Ülkemizin yönetimi özelikle emniyet ve jandarma tüm yurtta tüm personel ve kadrolarıyla görev başlarında olmalarına rağmen yine bu katliamın önünü kesemediler. Özellikle ülkemizin vatan evlatları olan insanların bayramlarda büyüklerini, atalarını, kimileri ülkesinde göremediği tarihi yerleri, doğayı görmek için tatillerini değerlendirmek için geziye çıktılar. Bu gezi süresinde ülkemizin ekonomik olarak katkılarından dolayı nerde ise her şahısın, her ailenin araçları vardır. Özel araçlarıyla seyahat etmenin vermiş olduğu rahatlık ile yola çıkan şahısların özelikle yolların trafik yoğunluğunu şehir içinde araç kullanma ille uzun yollarda araç kullanma farklılıkları büyük ölçüde fark etmektedir. Uzun yolculuğa çıkan şahısların uzun yollardaki yol ve araçların yol kavramlarını bilmeyip şehir içince araç iyi kullanırım deyip kendilerinden emin olan kişilerin bir anlık hataları hem kendilerine hem de karşıda gelen araçların içindeki kişilerin hayatlarına mal olmaktadır. Geçmiş yıllara oran olarak büyük ölçüde düşmüş olsa da yine de bu bayram hayli bir farla oranda yine ölümlü kazalar olmuştur. Ülkemizin son yıllarda yapılan yolların gelişmiş ve geniş olmasıyla büyük ölçüde trafikteki araçların rahatlıkla kullanmasını ve trafik aksaklıklarının önüne geçilmiştir. Bu yapılan çalışmalara rağmen yine bu yıl bayram tatilinde vuku bulan trafik kazalarında büyük ölçüde ölümlü kazalar olmuştur. Bu kazaların başlıca nedenlerinden başında aşırı sürat, bir de uykusuz olarak yolara çıkıp bir an önce gideyim düşünceleri en büyük hataların başında gelen sebebiyetler. Uzun süre ve yorgun bir şekilde yolara çıkmakla hayatınıza mal etmekle yetinmeyip karşıdan gelen araç içersindekilerinin de hayatlarına adeta kastınız var gibi o kişilerinde ölümüne sebep olmaktasınız. Böylesi durumların özelikle ehliyet alma aşamasında ve ehliyet almakla araç kullanma selahiyetine sahip olmak demek değildir. Ben nice insan tanıyorum ki ehliyetleri yok ama çok iyi araç kullanmaktadırlar, hatta çok dikkat etiklerinden şimdiye kadar araç başında en ufak bir kaza bile yapmamışlardır. Diğer bir tarafta nice insan biliyorum ceplerinde ehliyetleri var ama hayatlarında bir defa da olsa araca direksiyon başına geçmiş değiller. Bu ehliyeti olan araç kullanır anlamı da olması ile bu şahsiyetler uzun yolarda araç kullana bilir demek değildir. İşte işin özünde eğitim aşamasında araçların kullanımından çok araç kullanma şekilleri ve zamanların dikkatlerin en güzel şekilde icra edilmesinin eğitimi verilmesine özen gösterelim. İnşallah önümüzdeki bayramlarda artık yolarda hayatını kaybeden insanların haberlerini izlemeyiz. Bu haberlerden muaf olup halkın daha dikkatli ve kendi yaşamasını güvenceye alacak şekilde seyahatlerini yaparlar.              
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2019 - Pazartesi

BAYRAM TALİLİMİ KATLİAM TATİLİMİ?

Yine bir bayram yine ülkede adeta katliam gibi ölüm haberleri.

Ülkemizin yönetimi özelikle emniyet ve jandarma tüm yurtta tüm personel ve kadrolarıyla görev başlarında olmalarına rağmen yine bu katliamın önünü kesemediler. Özellikle ülkemizin vatan evlatları olan insanların bayramlarda büyüklerini, atalarını, kimileri ülkesinde göremediği tarihi yerleri, doğayı görmek için tatillerini değerlendirmek için geziye çıktılar. Bu gezi süresinde ülkemizin ekonomik olarak katkılarından dolayı nerde ise her şahısın, her ailenin araçları vardır. Özel araçlarıyla seyahat etmenin vermiş olduğu rahatlık ile yola çıkan şahısların özelikle yolların trafik yoğunluğunu şehir içinde araç kullanma ille uzun yollarda araç kullanma farklılıkları büyük ölçüde fark etmektedir.

Uzun yolculuğa çıkan şahısların uzun yollardaki yol ve araçların yol kavramlarını bilmeyip şehir içince araç iyi kullanırım deyip kendilerinden emin olan kişilerin bir anlık hataları hem kendilerine hem de karşıda gelen araçların içindeki kişilerin hayatlarına mal olmaktadır.

Geçmiş yıllara oran olarak büyük ölçüde düşmüş olsa da yine de bu bayram hayli bir farla oranda yine ölümlü kazalar olmuştur.

Ülkemizin son yıllarda yapılan yolların gelişmiş ve geniş olmasıyla büyük ölçüde trafikteki araçların rahatlıkla kullanmasını ve trafik aksaklıklarının önüne geçilmiştir.

Bu yapılan çalışmalara rağmen yine bu yıl bayram tatilinde vuku bulan trafik kazalarında büyük ölçüde ölümlü kazalar olmuştur. Bu kazaların başlıca nedenlerinden başında aşırı sürat, bir de uykusuz olarak yolara çıkıp bir an önce gideyim düşünceleri en büyük hataların başında gelen sebebiyetler.

Uzun süre ve yorgun bir şekilde yolara çıkmakla hayatınıza mal etmekle yetinmeyip karşıdan gelen araç içersindekilerinin de hayatlarına adeta kastınız var gibi o kişilerinde ölümüne sebep olmaktasınız.

Böylesi durumların özelikle ehliyet alma aşamasında ve ehliyet almakla araç kullanma selahiyetine sahip olmak demek değildir. Ben nice insan tanıyorum ki ehliyetleri yok ama çok iyi araç kullanmaktadırlar, hatta çok dikkat etiklerinden şimdiye kadar araç başında en ufak bir kaza bile yapmamışlardır.

Diğer bir tarafta nice insan biliyorum ceplerinde ehliyetleri var ama hayatlarında bir defa da olsa araca direksiyon başına geçmiş değiller. Bu ehliyeti olan araç kullanır anlamı da olması ile bu şahsiyetler uzun yolarda araç kullana bilir demek değildir. İşte işin özünde eğitim aşamasında araçların kullanımından çok araç kullanma şekilleri ve zamanların dikkatlerin en güzel şekilde icra edilmesinin eğitimi verilmesine özen gösterelim. İnşallah önümüzdeki bayramlarda artık yolarda hayatını kaybeden insanların haberlerini izlemeyiz. Bu haberlerden muaf olup halkın daha dikkatli ve kendi yaşamasını güvenceye alacak şekilde seyahatlerini yaparlar.

 

 

 

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.