Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BASINDA ŞANLIURFA NEREDE

Şanlıurfa ilinde beş ulusal bazda yayın yapan televizyon kanalımızın var olduğunu bunu birçok şehrimin insanı bile bilmemektedir. Bunların hiç birinde yayın akışları ve yayın durumunda kendi öz haberleri ve kendilerine ait bir haber araştırma ve gündem olan bir haberlerinin olmadığını görmekteyim. Gazeteler deseniz ki bunlarda çok farklı bir şeyler beklenmemektedir. Onlarında aynen televizyon kanalları gibi ajanslara düşen haberleri alıp yayınlamaktadır. Bu nedenle Şanlıurfa halkı hem gazete hem televizyon ekranından soğumaktadır. Şanlıurfa ili bir zamanlar yüksek tirajda gazete dergi mecmua okuyan tüketen şehirlerarasında gelen il iken şimdilerde nerede ise en az tüketen il konumuna düşmüş durumdadır. Şimdi birde bunların başlarındaki insanların yönetim ve idarecilerinin durumlarına bakıyorum gülesim geliyor. Bilgi birikimi olmayan kendilerine sadece bir iş ve sadece bu basın demek devletin bazı kademelerinde işlerimi kendi lehimde yürütürüm düşüncesiyle böylesi işlere al atmış olmalarından kendi istek ve doğrultusunda yapım ve yayıncılık içerisinde yayın akışlarını sağlamaktadırlar. Bizim değerli bazı yazar ve programcı arkadaşlarımızın da bu sektörde bu gibi görüş ve işlem yapanların içerisinde kaldığından resmen işlerinden nefret edip işleyiş yapamadıklarından istenilen konuma gelemediklerinin kendilerinin de imkân ve olanaklarının da yetersiz olduğundan bu meslekten sevmelerine işleri olmasına rağmen nefret edip yapmamaktadırlar. Şehrimin bazı durumlarında buna gülmekten geçiyorum birde kalkıp yılın hizmet akışları içerisinde yapılan işlemlerden dolayı ödül vermelerine bir anlam veremiyorum. Gerçi verilen hakları verenin kapasitesine göre ödüle layık edilen şahsiyetler ona göre kıyaslanır. Yayın ilkesi kendimce gazetemin yayın ilkesi içerisinde en şehrimin en iyi okunan günlük gazetesi olduğunu iddia ediyorum. Yapılan haber ve köşe yazar kardeşlerimle yönetimimiz ile zaten Şanlıurfa halkımızın bize vermiş olduğu değer ve taleplerinden dolayı çok iyi biliyoruz ki biz halkımızın önünde yaptığımız hizmetten ve yayıncılıktan anlıyoruz ki bize halkımız en büyük ödülü günlük olarak vermektedir. Özenle bayilerde ve sitemize yapılan ziyaretlerle bizim ne kadar büyük bir görev düştüğünün ve günlük olarak halkımıza yapacak hizmetimizin bilincini her geçen gün daha çok bizleri işimize bağladığını bunu çok iyi bilmekteyiz. Buradan halkımıza ve şehrimin güzel insanlarına teşekkürü bir borç bilip bu andan itibaren artık benim iş gereği il dışından yine halkıma ulusal bazda hizmet sunacağım. Şimdiden hepinize sevgilerimle saygılarımla daima siz değerli hemşerilerime hizmetkâr olacağımı bilmenizi dilerim. 
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2016 - Salı

BASINDA ŞANLIURFA NEREDE

Şanlıurfa ilinde beş ulusal bazda yayın yapan televizyon kanalımızın var olduğunu bunu birçok şehrimin insanı bile bilmemektedir.

Bunların hiç birinde yayın akışları ve yayın durumunda kendi öz haberleri ve kendilerine ait bir haber araştırma ve gündem olan bir haberlerinin olmadığını görmekteyim.

Gazeteler deseniz ki bunlarda çok farklı bir şeyler beklenmemektedir. Onlarında aynen televizyon kanalları gibi ajanslara düşen haberleri alıp yayınlamaktadır.

Bu nedenle Şanlıurfa halkı hem gazete hem televizyon ekranından soğumaktadır. Şanlıurfa ili bir zamanlar yüksek tirajda gazete dergi mecmua okuyan tüketen şehirlerarasında gelen il iken şimdilerde nerede ise en az tüketen il konumuna düşmüş durumdadır.

Şimdi birde bunların başlarındaki insanların yönetim ve idarecilerinin durumlarına bakıyorum gülesim geliyor. Bilgi birikimi olmayan kendilerine sadece bir iş ve sadece bu basın demek devletin bazı kademelerinde işlerimi kendi lehimde yürütürüm düşüncesiyle böylesi işlere al atmış olmalarından kendi istek ve doğrultusunda yapım ve yayıncılık içerisinde yayın akışlarını sağlamaktadırlar.

Bizim değerli bazı yazar ve programcı arkadaşlarımızın da bu sektörde bu gibi görüş ve işlem yapanların içerisinde kaldığından resmen işlerinden nefret edip işleyiş yapamadıklarından istenilen konuma gelemediklerinin kendilerinin de imkân ve olanaklarının da yetersiz olduğundan bu meslekten sevmelerine işleri olmasına rağmen nefret edip yapmamaktadırlar.

Şehrimin bazı durumlarında buna gülmekten geçiyorum birde kalkıp yılın hizmet akışları içerisinde yapılan işlemlerden dolayı ödül vermelerine bir anlam veremiyorum. Gerçi verilen hakları verenin kapasitesine göre ödüle layık edilen şahsiyetler ona göre kıyaslanır.

Yayın ilkesi kendimce gazetemin yayın ilkesi içerisinde en şehrimin en iyi okunan günlük gazetesi olduğunu iddia ediyorum. Yapılan haber ve köşe yazar kardeşlerimle yönetimimiz ile zaten Şanlıurfa halkımızın bize vermiş olduğu değer ve taleplerinden dolayı çok iyi biliyoruz ki biz halkımızın önünde yaptığımız hizmetten ve yayıncılıktan anlıyoruz ki bize halkımız en büyük ödülü günlük olarak vermektedir.

Özenle bayilerde ve sitemize yapılan ziyaretlerle bizim ne kadar büyük bir görev düştüğünün ve günlük olarak halkımıza yapacak hizmetimizin bilincini her geçen gün daha çok bizleri işimize bağladığını bunu çok iyi bilmekteyiz.

Buradan halkımıza ve şehrimin güzel insanlarına teşekkürü bir borç bilip bu andan itibaren artık benim iş gereği il dışından yine halkıma ulusal bazda hizmet sunacağım. Şimdiden hepinize sevgilerimle saygılarımla daima siz değerli hemşerilerime hizmetkâr olacağımı bilmenizi dilerim. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.