Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BASINDA KALİTE KALMAMIŞTIR

Basın denildiğinde akla gelenler. Basın denilince kendini lider konumuna koymak isteyenlerin sürekli kendilerini ön plana çıkaran, kendileriyle ilgili her anı ölümsüzleştiren ve bunu övgü ile kaleme alması isteyenler için basın en iyisidir. Birde bunların aleyhine bir yanlış hatalarını yazın mı? Sen en kötülerindensin. Geçmişlerden örneklerle doludur. Geçmişte ülkede her yaptığı işlerde başarı ile dolu olan başbakanın her projesine her hamlesini eleştirenler. Başbakan öldüğü gün hepsi bir ağızdan günah çıkarırcasına iyiliklerini hizmetlerini yazmaya kalktılar. Basın camiası böylesi insanlarında olduğunu biliyoruz. Belediye başkanımız bağımsız iken her gün gazetelerinde manşet haber atıp başkan istifa diyen basıncı arkadaşlarımın gazetelerinde böyle haberleri her gün okuyorduk. Belediye başkanımız partiye geçince her gün övgülerle yazmaya başladığını görünce şaşırdım. Arkadaş bu belediye başkanım dünde bu kişiydi, bu günde yine aynı kişi değişen ne oldu da böyle bir u dönüşü yaptınız. Ben böylesi basın mensupları siz yönetici ve idarecileri her anınızı her yaptığınızı övmek zorunda değildir. Basın denildiğinde kendi Kanaatlarıyla değil gerçeklerin görünüşüyle bir işin gerçekliğiyle sizleri övmesi gerekiyorsa övsünler eleştirmesi gerekiyorsa eleştirsinler. Böyle basın camiası olması gereken böylesi bir durumdur. Geçen günlerde Şanlıurfa belediye önünde bir duruma şahit oldum ki ancak o kadar olur işte denilecek kadar bir olay. Belediye önünde mahalle muhtarın biri belediye yetkilileri ile görüşmek ve mahallesinde bazı sorunların giderilmesi için görüme talepleri olumsuz olmasından dolayı. Bu kardeşimiz basın camiasını çağırıp büyükşehir olan bir ilde büyükşehir belediyesinde mahallemize hizmet eksikliğini gidermek için müracaat edip muhatap bir yetkili karşımda görememekteyim. Bunu tüm basın camiasının da bilmesini istemek kadar doğal bir şey yoktur. O anda belediyenin önünde böylesi bir basına açıklama yapan muhtar kardeşimizin sorunlarını dinleyen basın mensubu kardeşlerimize büyükşehir belediye başkanın tepkisi çok ağır bir şekilde basını suçlayarak sizler böylesi durumlarda muhtarları doldurup bize karşı kışkırtıyorsunuz demesi gerçekten hiçte bir belediye başkanına yakışmayacak durumdur. Böyle bir belediye ile böyle bir belediye başkanıyla yönetilmekte olan şehrimde seçimlerden yaklaşık otuz ay geçmesine rağmen Şanlıurfa ilinde belediyecilik anlamında hiçbir ilerleme yapılmadığı belediyecilik alanında hiçbir gelişme gösterilmediği apaçık ortadadır. Belediye demek hizmet kurumu belediye bir şehrin hizmetlerini üstlenmiş değil görevlendirilmiş kurumdur. Bunu bilmeyen belediye başkanlarının uhde görevlerini bilmeyen idareci ve yöneticilerle yönetilirsek böylesi hakaret ve maruzlara karşıda delaletle karşılamamız gerekmektedir. Bu işler böyle denilecek durumlardır. Çünkü gün içersin de başkandan azarlanan basın akşam başkanı iftara davet etmekle teşekkürlerini arz eder gibi oldular.
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2016 - Çarşamba

BASINDA KALİTE KALMAMIŞTIR

Basın denildiğinde akla gelenler.

Basın denilince kendini lider konumuna koymak isteyenlerin sürekli kendilerini ön plana çıkaran, kendileriyle ilgili her anı ölümsüzleştiren ve bunu övgü ile kaleme alması isteyenler için basın en iyisidir.

Birde bunların aleyhine bir yanlış hatalarını yazın mı? Sen en kötülerindensin.

Geçmişlerden örneklerle doludur. Geçmişte ülkede her yaptığı işlerde başarı ile dolu olan başbakanın her projesine her hamlesini eleştirenler.

Başbakan öldüğü gün hepsi bir ağızdan günah çıkarırcasına iyiliklerini hizmetlerini yazmaya kalktılar. Basın camiası böylesi insanlarında olduğunu biliyoruz.

Belediye başkanımız bağımsız iken her gün gazetelerinde manşet haber atıp başkan istifa diyen basıncı arkadaşlarımın gazetelerinde böyle haberleri her gün okuyorduk.

Belediye başkanımız partiye geçince her gün övgülerle yazmaya başladığını görünce şaşırdım. Arkadaş bu belediye başkanım dünde bu kişiydi, bu günde yine aynı kişi değişen ne oldu da böyle bir u dönüşü yaptınız.

Ben böylesi basın mensupları siz yönetici ve idarecileri her anınızı her yaptığınızı övmek zorunda değildir.

Basın denildiğinde kendi Kanaatlarıyla değil gerçeklerin görünüşüyle bir işin gerçekliğiyle sizleri övmesi gerekiyorsa övsünler eleştirmesi gerekiyorsa eleştirsinler.

Böyle basın camiası olması gereken böylesi bir durumdur.

Geçen günlerde Şanlıurfa belediye önünde bir duruma şahit oldum ki ancak o kadar olur işte denilecek kadar bir olay.

Belediye önünde mahalle muhtarın biri belediye yetkilileri ile görüşmek ve mahallesinde bazı sorunların giderilmesi için görüme talepleri olumsuz olmasından dolayı.

Bu kardeşimiz basın camiasını çağırıp büyükşehir olan bir ilde büyükşehir belediyesinde mahallemize hizmet eksikliğini gidermek için müracaat edip muhatap bir yetkili karşımda görememekteyim.

Bunu tüm basın camiasının da bilmesini istemek kadar doğal bir şey yoktur.

O anda belediyenin önünde böylesi bir basına açıklama yapan muhtar kardeşimizin sorunlarını dinleyen basın mensubu kardeşlerimize büyükşehir belediye başkanın tepkisi çok ağır bir şekilde basını suçlayarak sizler böylesi durumlarda muhtarları doldurup bize karşı kışkırtıyorsunuz demesi gerçekten hiçte bir belediye başkanına yakışmayacak durumdur.

Böyle bir belediye ile böyle bir belediye başkanıyla yönetilmekte olan şehrimde seçimlerden yaklaşık otuz ay geçmesine rağmen Şanlıurfa ilinde belediyecilik anlamında hiçbir ilerleme yapılmadığı belediyecilik alanında hiçbir gelişme gösterilmediği apaçık ortadadır. Belediye demek hizmet kurumu belediye bir şehrin hizmetlerini üstlenmiş değil görevlendirilmiş kurumdur. Bunu bilmeyen belediye başkanlarının uhde görevlerini bilmeyen idareci ve yöneticilerle yönetilirsek böylesi hakaret ve maruzlara karşıda delaletle karşılamamız gerekmektedir. Bu işler böyle denilecek durumlardır. Çünkü gün içersin de başkandan azarlanan basın akşam başkanı iftara davet etmekle teşekkürlerini arz eder gibi oldular.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.