Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BAŞI BOŞ BİLGİDEN YOKSUN MÜDÜR VE İDARECİLERİM

Şanlıurfa belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu kadar açık bu kadar net bir şekilde ihanet edilen bir kurum olduğundan bu kurumun başındaki kişilerin bu kadar net bir şekilde bilgiden yoksun olduklarını ancak bu kadar net bir şekilde ancak ifade edilir. Bende bundan dolayı bu bilgiden yoksun olan idareci ve yöneticilerle yönetildiğim için açık dille ancak teşekkür ederim derim. Şanlıurfa belediyesinin ortak bir şirket kurup geçmişten bu günümüze belediyeyi nasıl bir hezimette uğratırız düşüncesiyle geçmişten kurulmuş olan bir şirket var. Bu şirketin başına neden ise hep bu şirketin yapmış olduğu faaliyet ve işlem bilgisinden yoksun insanların bu şirketin başına tayin edilmiş ve yönetilmiştir. Tüm ülkeyi gezen biri olarak diğer illerde bu hizmet kolunun çalışmalarını görüp birde şehrime geldiğimde yapılan hizmetleri gördükçe resmen içler acısı duygusal durumlarım kabarıyor. Şehrime nasıl ne şekilde ihanetler yapıldığını görür ve intizar eder oluyorum. Şanlıurfa ilinde toplu taşıma işlemine bakın ne kadar alakasız ve ne kadar boş projeler ile çalışan bir sitemin olduğunu gördükçe yüreğim sızlıyor. Abideden belediyeye kadar olan alana 5 tümsek bir araç için geliş gidiş toplan 10 tümsek ediyor. İşi bilen bir uzmana soruyorum her defasında bu tümsekleri aşan bir araç ortalama ne kadar yakıt fazladan tüketir. En az 10 defa dediğinde yaklaşık bir litre cevabını alıyorum. 14 araç bu hatta çalışıyor. Her araç 36 dakikada bir 1 tur yapıyor bu araçlar yaklaşık 13 saat bu şekilde çalışma sergiliyor. Her araç yaklaşık 24 tur almış oluyor bu da bu araçların günlük sadece bu tümseklerden dolayı 340 litre yakıt fazladan tüketmekte olduğunu görmekteyim. Bu böyle daha bitmedi birde bu 63 nolu araçların birde balıklı göl turlarına bakın ne kadar yanlış yapılan seyirlerine birde bakın. Tünelden çıkan araç önce kalkan mahalle yönüne doğru balıklı gölün göbeğinden mahalleye doğru çıkış yapıyor oradan müzenin üst kısmından gidip yeni açılan avm karşısından dönüyor. Sonra yine gelip balıklı göl göbeğinde dönüyor. Bu araçlar tam tersini yapsa bir yakıttan tasarruf yapacak iki balıklı göl göbeğinde trafiği çıkmaza koymayacak ve orada araçlar rahat bir şekilde dönüp yollarına seyirlerine devam edeceklerdir. Birde en önemli konu 63 hatlarında bir çok insan kart okutmadan araçlara binmekte balıklı gölden abideye kadar toplam 5 durak bu durakları akıllı durak yapmak ve bu duraklara birer görevli koymak çok büyük bir maliyet olmadığını çünkü burada yapılan hata gündelik olarak yapılan işlemen daha çok gider kaybı oluşmakta olduğu ayrıca görülmektedir.  Bu işlemleri bilecek kapasitede ne yönetici nede idareci var olduğunu bildiğimden dolayı içim sızlıyor. Ne ise ki bu defa geçmişte dile getirdiğim bir konuyu devreye koydular bundan dolayı teşekkür ediyorum ana hatlarda 24 saat kesintisiz ulaşım olmasından dolayı teşekkür ederim.         
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2017 - Perşembe

BAŞI BOŞ BİLGİDEN YOKSUN MÜDÜR VE İDARECİLERİM

Şanlıurfa belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

Bu kadar açık bu kadar net bir şekilde ihanet edilen bir kurum olduğundan bu kurumun başındaki kişilerin bu kadar net bir şekilde bilgiden yoksun olduklarını ancak bu kadar net bir şekilde ancak ifade edilir. Bende bundan dolayı bu bilgiden yoksun olan idareci ve yöneticilerle yönetildiğim için açık dille ancak teşekkür ederim derim.

Şanlıurfa belediyesinin ortak bir şirket kurup geçmişten bu günümüze belediyeyi nasıl bir hezimette uğratırız düşüncesiyle geçmişten kurulmuş olan bir şirket var.

Bu şirketin başına neden ise hep bu şirketin yapmış olduğu faaliyet ve işlem bilgisinden yoksun insanların bu şirketin başına tayin edilmiş ve yönetilmiştir.

Tüm ülkeyi gezen biri olarak diğer illerde bu hizmet kolunun çalışmalarını görüp birde şehrime geldiğimde yapılan hizmetleri gördükçe resmen içler acısı duygusal durumlarım kabarıyor. Şehrime nasıl ne şekilde ihanetler yapıldığını görür ve intizar eder oluyorum.

Şanlıurfa ilinde toplu taşıma işlemine bakın ne kadar alakasız ve ne kadar boş projeler ile çalışan bir sitemin olduğunu gördükçe yüreğim sızlıyor.

Abideden belediyeye kadar olan alana 5 tümsek bir araç için geliş gidiş toplan 10 tümsek ediyor. İşi bilen bir uzmana soruyorum her defasında bu tümsekleri aşan bir araç ortalama ne kadar yakıt fazladan tüketir. En az 10 defa dediğinde yaklaşık bir litre cevabını alıyorum. 14 araç bu hatta çalışıyor. Her araç 36 dakikada bir 1 tur yapıyor bu araçlar yaklaşık 13 saat bu şekilde çalışma sergiliyor. Her araç yaklaşık 24 tur almış oluyor bu da bu araçların günlük sadece bu tümseklerden dolayı 340 litre yakıt fazladan tüketmekte olduğunu görmekteyim.

Bu böyle daha bitmedi birde bu 63 nolu araçların birde balıklı göl turlarına bakın ne kadar yanlış yapılan seyirlerine birde bakın. Tünelden çıkan araç önce kalkan mahalle yönüne doğru balıklı gölün göbeğinden mahalleye doğru çıkış yapıyor oradan müzenin üst kısmından gidip yeni açılan avm karşısından dönüyor. Sonra yine gelip balıklı göl göbeğinde dönüyor.

Bu araçlar tam tersini yapsa bir yakıttan tasarruf yapacak iki balıklı göl göbeğinde trafiği çıkmaza koymayacak ve orada araçlar rahat bir şekilde dönüp yollarına seyirlerine devam edeceklerdir. Birde en önemli konu 63 hatlarında bir çok insan kart okutmadan araçlara binmekte balıklı gölden abideye kadar toplam 5 durak bu durakları akıllı durak yapmak ve bu duraklara birer görevli koymak çok büyük bir maliyet olmadığını çünkü burada yapılan hata gündelik olarak yapılan işlemen daha çok gider kaybı oluşmakta olduğu ayrıca görülmektedir. 

Bu işlemleri bilecek kapasitede ne yönetici nede idareci var olduğunu bildiğimden dolayı içim sızlıyor.

Ne ise ki bu defa geçmişte dile getirdiğim bir konuyu devreye koydular bundan dolayı teşekkür ediyorum ana hatlarda 24 saat kesintisiz ulaşım olmasından dolayı teşekkür ederim.     

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.