Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

BAŞARILI ŞANLIURFA BELEDİYESİ

Şanlıurfa Belediyesinin toplu taşımada beş müdür varmış, ne kadar onur duydum, ne kadar haz aldım, beş tane müdür ile yönetilmektedir bu toplu taşıma araçları.Ben böylesi beş arkadaşı nerden bulmuşlar nasıl hepsini bir araya getirmişler demeyeceğim! Çünkü biliyorum ki hepsi kendilerine sorsam birer filozof birer deha gerçektende öyleler. Bu arkadaşlar dünya üzerinde olmayacak durumlara olmayacak başarılara imza atmaktadırlar.Gerçekten bu arkadaşları bulan belediyeyi de çok kınamıyorum çünkü böylesi başarılı bir belediyeden böylesi başarılar beklenir.Böylesi belediye yönetimlerinden de ancak böylesi beklenir.Ben tüm yurt genelinde gitmediğim gezmediğim şehir nerde ise kalmamıştır. Bu gezilerim sırasında birçok belediye ve idari yönetimlerin çalışmalarını izlemiş ve hatta orada yetkili arkadaşlarla söyleşilerde bulunmuşum. Ben yıllardır Şanlıurfa mahalli gazetemizde yazılar yayınlanmaktadır. Bu arada ulusalda da bazı yazılarım haber olmuştur.Benim halkıma vatanıma milletime ulusuma hizmet amacıyla bu denli bir hizmet için kendimi adamışım. Geçmiş dönem belediye başkanım benden her ne kadar kızıp benim yazılarımdan rahatsız olsa idi yine özelikle benim yazılarımdan birçok konuda fikir alır ve uygulamaya koyardı.Şimdi ben Şanlıurfa belediyesinin çalışmasına bakıyorum bu çalışmalarından dolayı belediye binasına bakasım bile gelmiyor değil daha binaya gidip bu şahsiyetleri ziyaret etmek.Bir yazar olarak böylesi bir makamı böylesi işi bilmez işten anlamazlarla dolmuş ki bu kadar bilgiden yoksun insanı bir araya getirmekte büyük bir başarı olduğundan ben böylesi başarısızları bir araya getiren başta belediye başkanıma ve yönetimine ne kadar teşekkür etsem azdır.Şanlıurfa ilinde ben belediyenin toplu taşımasını kullanarak bir yerden bir yere gideceğim, sordum hangi durakta bineceğim hangi durakta ineceğim deyince evdekiler herkes o dediğin ne ya öyle bir şey var mı? Benim dediğim tüm ülke genelinde bir yere bir durak yapılıyorsa o durağın ismi olur. O değdin şey başka illerde bizde öyle yok bizde biz kendimiz isimler koyarız. Durak yerlerine bakıyorum. Ne kadar saçma öyle durak yerleri ki geçen özel bir araba ile çok uygun olmayan ve tam trafik ışıkları olan bir alanda otobüs durduğunu gördüm. Arabadan inip ışık yanmış neden geçmediniz durdunuz dediğinde bana verdiği cevaba ben bile resmen utanır oldum. Pardon deyip direksiyondaki şoför arkadaştan özür dilemek zorunda kaldım direksiyondaki arkadaş ne oldu neden haklı iken birde özür diledin. Şoför arkadaş haklı ona bir şey deme hakkımız yok burası durakmış. Şaşırdı buraya durak yapan zeki kim ya böylesi bir yere otobüs durağı koyan adam bu ilde yönetici ise o zaman vay sizin halinize evet arkadaşlar bizde böyle idareci ve yöneticilerle yönetiliyoruz. Bunlarla yönetilen bir şehirde yaşamak ne kadar güzel ne kadar şahane gelin birde görün diye tüm çevre illerine bildirelim bilgi almak isteyen idareci ve yöneticilere haber verelim belsinler bizdekileri görsünler.
Ekleme Tarihi: 14 Ocak 2016 - Perşembe

BAŞARILI ŞANLIURFA BELEDİYESİ

Şanlıurfa Belediyesinin toplu taşımada beş müdür varmış, ne kadar onur duydum, ne kadar haz aldım, beş tane müdür ile yönetilmektedir bu toplu taşıma araçları.
Ben böylesi beş arkadaşı nerden bulmuşlar nasıl hepsini bir araya getirmişler demeyeceğim! Çünkü biliyorum ki hepsi kendilerine sorsam birer filozof birer deha gerçektende öyleler. Bu arkadaşlar dünya üzerinde olmayacak durumlara olmayacak başarılara imza atmaktadırlar.
Gerçekten bu arkadaşları bulan belediyeyi de çok kınamıyorum çünkü böylesi başarılı bir belediyeden böylesi başarılar beklenir.
Böylesi belediye yönetimlerinden de ancak böylesi beklenir.
Ben tüm yurt genelinde gitmediğim gezmediğim şehir nerde ise kalmamıştır. Bu gezilerim sırasında birçok belediye ve idari yönetimlerin çalışmalarını izlemiş ve hatta orada yetkili arkadaşlarla söyleşilerde bulunmuşum.
Ben yıllardır Şanlıurfa mahalli gazetemizde yazılar yayınlanmaktadır. Bu arada ulusalda da bazı yazılarım haber olmuştur.
Benim halkıma vatanıma milletime ulusuma hizmet amacıyla bu denli bir hizmet için kendimi adamışım. Geçmiş dönem belediye başkanım benden her ne kadar kızıp benim yazılarımdan rahatsız olsa idi yine özelikle benim yazılarımdan birçok konuda fikir alır ve uygulamaya koyardı.
Şimdi ben Şanlıurfa belediyesinin çalışmasına bakıyorum bu çalışmalarından dolayı belediye binasına bakasım bile gelmiyor değil daha binaya gidip bu şahsiyetleri ziyaret etmek.
Bir yazar olarak böylesi bir makamı böylesi işi bilmez işten anlamazlarla dolmuş ki bu kadar bilgiden yoksun insanı bir araya getirmekte büyük bir başarı olduğundan ben böylesi başarısızları bir araya getiren başta belediye başkanıma ve yönetimine ne kadar teşekkür etsem azdır.
Şanlıurfa ilinde ben belediyenin toplu taşımasını kullanarak bir yerden bir yere gideceğim, sordum hangi durakta bineceğim hangi durakta ineceğim deyince evdekiler herkes o dediğin ne ya öyle bir şey var mı? Benim dediğim tüm ülke genelinde bir yere bir durak yapılıyorsa o durağın ismi olur. O değdin şey başka illerde bizde öyle yok bizde biz kendimiz isimler koyarız.
Durak yerlerine bakıyorum. Ne kadar saçma öyle durak yerleri ki geçen özel bir araba ile çok uygun olmayan ve tam trafik ışıkları olan bir alanda otobüs durduğunu gördüm. Arabadan inip ışık yanmış neden geçmediniz durdunuz dediğinde bana verdiği cevaba ben bile resmen utanır oldum. Pardon deyip direksiyondaki şoför arkadaştan özür dilemek zorunda kaldım direksiyondaki arkadaş ne oldu neden haklı iken birde özür diledin.
Şoför arkadaş haklı ona bir şey deme hakkımız yok burası durakmış. Şaşırdı buraya durak yapan zeki kim ya böylesi bir yere otobüs durağı koyan adam bu ilde yönetici ise o zaman vay sizin halinize evet arkadaşlar bizde böyle idareci ve yöneticilerle yönetiliyoruz.
Bunlarla yönetilen bir şehirde yaşamak ne kadar güzel ne kadar şahane gelin birde görün diye tüm çevre illerine bildirelim bilgi almak isteyen idareci ve yöneticilere haber verelim belsinler bizdekileri görsünler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.