Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ASKERİ HAVA ÜSTÜMÜZ HAYIRLI OLSUN

Yıl 1990 Şanlıurfa ilinde bulunan hava alanını hava kuvvetleri bünyesine alınması için girişimlerde bulunmak için etütler ve çalışmalar yapıldı. Bu çalışma dönemin siyasetçileri ile idarecileri her ne aralarında geçtiyse bir anda bu plan proje rafa kaldırıldı. Şimdi yıl 2020 ve ilimizin Suriye ile olan sınır komşuluğu ile Suriye de olan iç savaştan en büyük etkiyi gören Şanlıurfa ilimizdir. Bu savaştan dolayı güvenlik ve sınır ili olmamızdan ve sınırın uzunluğu ülkemizin en uzun komşu ülkeye sınırı olan şehir olmasından dolayı güvenliğin en üst seviyede tutulması için gerekli güvenliğin sağlanacağı bir il konumundadır. Böylece dünya üzerinde artık savaşların teknoloji ile yapıldığından hava sahaları büyük önem ve ehemmiyet sağlanmaktadır. Şimdi geçmişte belki yapılan ölçümlerde sınır hututu yakın olmasıyla hava alanımızın savaş uçaklarını açısından kullanması uygun olmaya bilinirdi. Şimdi ise artık güvenlik sırını 30 km genişlettiğimize göre artık hava saha ihtilali söz konusu olmayacaktır. İlimizin sürekli artık askeri alanda zorunlu olarak bir hava sahasının ve başta savaş uçaklarının ve helikopterlerin kullanımı için bir havaalanı bazında bir alanın zorunlu olduğu görülmektedir. Şanlıurfa ilinin eski hava sahasının atık durumda durmasında ise bu alanın acilen Hava kuvvetlerine devredilmemelidir. Bu alanın çok ivedik olarak ülkemin güvenliği için ülkemin dünyada eşsiz olan Türk Hava Küvetlerine devredilip oranın askeri havacılığa ve ilimizde bundan 30 yıl önce düşünülen askeri hava birliğine devredilmesi ve burada askeri hava üstü olarak faaliyet göstermesini sağlamalıyız. Hava üstünün ilimizde olması hem ülkemizin güvenliğine hem ilimize ve sınır güvenliğine büyük katkılar sağlayacağı kesinliktir. İlimizde olması gereken bu projeyi başta ülkemin milli savunma bakanın de askeri kökenden geldiğinden bu konuda geçmişte yapılan etütlerden ve bu günün anlamlı yerlerden olduğunu çok iyi bilmesi ile bu alanın atık olmasından çıkarılıp aktif bir hale cep hava alanı olarak kullanılacak bir yerdir. Bu konuda tüm askeri ve siyasi kanatların acilen devreye girmesi ile bu konuda gerekli girişimlerin yapılması ile ülkemizin hava saha alanında yeni çığırlar açacağız. İlimizin geçmişte düşünülen şimdi tam yeri gelmiş iken hemen ilimize hava birliğine açık olmakla da hava birliğinin gelmesiyle başta savunma alanında sonrası da ekonomik anlamda bir üstün varlığıyla büyük katkılar sağlamış olunacaktır. Şimdiden tüm devlet ve siyaset erkânı bu konuda girişimlerde bulunmasını sağlayalım. Başkomutan ülkemin başkanı bu konuda gerekli talimatları vermesini bu ülkemizin ve ilimiz için büyük bir gelişim sağlayacak bir projenin hemen aktifleşmesi için gerekli girişim talimatlarının verilmesi sağlayınız.        
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2019 - Perşembe

ASKERİ HAVA ÜSTÜMÜZ HAYIRLI OLSUN

Yıl 1990 Şanlıurfa ilinde bulunan hava alanını hava kuvvetleri bünyesine alınması için girişimlerde bulunmak için etütler ve çalışmalar yapıldı.

Bu çalışma dönemin siyasetçileri ile idarecileri her ne aralarında geçtiyse bir anda bu plan proje rafa kaldırıldı.

Şimdi yıl 2020 ve ilimizin Suriye ile olan sınır komşuluğu ile Suriye de olan iç savaştan en büyük etkiyi gören Şanlıurfa ilimizdir. Bu savaştan dolayı güvenlik ve sınır ili olmamızdan ve sınırın uzunluğu ülkemizin en uzun komşu ülkeye sınırı olan şehir olmasından dolayı güvenliğin en üst seviyede tutulması için gerekli güvenliğin sağlanacağı bir il konumundadır.

Böylece dünya üzerinde artık savaşların teknoloji ile yapıldığından hava sahaları büyük önem ve ehemmiyet sağlanmaktadır.

Şimdi geçmişte belki yapılan ölçümlerde sınır hututu yakın olmasıyla hava alanımızın savaş uçaklarını açısından kullanması uygun olmaya bilinirdi. Şimdi ise artık güvenlik sırını 30 km genişlettiğimize göre artık hava saha ihtilali söz konusu olmayacaktır.

İlimizin sürekli artık askeri alanda zorunlu olarak bir hava sahasının ve başta savaş uçaklarının ve helikopterlerin kullanımı için bir havaalanı bazında bir alanın zorunlu olduğu görülmektedir.

Şanlıurfa ilinin eski hava sahasının atık durumda durmasında ise bu alanın acilen Hava kuvvetlerine devredilmemelidir. Bu alanın çok ivedik olarak ülkemin güvenliği için ülkemin dünyada eşsiz olan Türk Hava Küvetlerine devredilip oranın askeri havacılığa ve ilimizde bundan 30 yıl önce düşünülen askeri hava birliğine devredilmesi ve burada askeri hava üstü olarak faaliyet göstermesini sağlamalıyız.

Hava üstünün ilimizde olması hem ülkemizin güvenliğine hem ilimize ve sınır güvenliğine büyük katkılar sağlayacağı kesinliktir.

İlimizde olması gereken bu projeyi başta ülkemin milli savunma bakanın de askeri kökenden geldiğinden bu konuda geçmişte yapılan etütlerden ve bu günün anlamlı yerlerden olduğunu çok iyi bilmesi ile bu alanın atık olmasından çıkarılıp aktif bir hale cep hava alanı olarak kullanılacak bir yerdir.

Bu konuda tüm askeri ve siyasi kanatların acilen devreye girmesi ile bu konuda gerekli girişimlerin yapılması ile ülkemizin hava saha alanında yeni çığırlar açacağız.

İlimizin geçmişte düşünülen şimdi tam yeri gelmiş iken hemen ilimize hava birliğine açık olmakla da hava birliğinin gelmesiyle başta savunma alanında sonrası da ekonomik anlamda bir üstün varlığıyla büyük katkılar sağlamış olunacaktır.

Şimdiden tüm devlet ve siyaset erkânı bu konuda girişimlerde bulunmasını sağlayalım.

Başkomutan ülkemin başkanı bu konuda gerekli talimatları vermesini bu ülkemizin ve ilimiz için büyük bir gelişim sağlayacak bir projenin hemen aktifleşmesi için gerekli girişim talimatlarının verilmesi sağlayınız.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.