Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ANKARA SESİM GELİYOR MU?

Ankara merkezli idarecilik yönetme şekliden artık çıkmamızın günü geçmektedir. Bu ülkede neden ise hep yalakalık ve yanlış bilgilendirmeden yapılan siyasetlerin ömrü kısalmaktadır. Bakın 1983 yıllarında ülkemizde bir çağ kapatıp bir cağ açan siyaset partinin şimdilerde nerde ise ismi bile telaffuz edilmemektedir. Ülkemizin insanları öyle bir nankör ve öyle bir dirayetsiz ki kendini yakınından çıkan aydınlara biat etmez ama dışarıdan gelen cahil ve aptallara biat eder durumdadırlar. Ülkemizin uzun bir süre yaklaşık yarım asır siyaset yapan ve tek davası sanayileşme kalkınma ve gelişme diyen bir siyaset adamını başa getirmek istemediler. Bir dönem hükümet ortağı ettiler ülkesine ülke katı. Kıbrıs harekâtı ile Kıbrıs’ı Rumlardan alıp Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurdu. Bu adam başbakan olsa ülkeyi büyütüp geliştirip dünya lideri eder dediler. Akabinde seçim oldu yine hükümet ortağı oldu. Bu defa 28 Şubat darbesi yaptılar. Bu siyaset adamın çevresinde onun gibi düşünen düzgün insanlar mevcut idi. Şimdi bu hükümetin çevresine bakıyorum. Allah muhafaza vallahi hepsi kadayıf tepsisi büzden ayrı Altan apayrı böylesi yalakalık çıkarcılık ve tek hükümet dönemi olan cumhuriyet ilk yılardaki dayatma hükümetten hiçbir fark göremiyorum. İl başkanları vali makamından daha aktif ve daha yetkili bir makam görevinde böylesi liyakatsizlik olması benim tarihlere baktığımda cumhuriyetin ilk yıllarında ki hükümet aklıma gelmektedir. Ülkemde büyük gelişme sağlanırken siyasetin çöküşü beni üzmektedir. Ankara merkezli ve kendi çemberlerinde bulunan şehir bilgin ve daha doğrusu şehir ispiyoncularının itibar edilip şehirlerdeki durumları bu ispiyoncuların sözlerine göre dizayn etmesi partiyi ilerletmez aksine geriletir ve gelecekte unutturur. Ülkenin gelişimi adın insanlarla aydınlıklara götürülmesi demektir. İlimizde bu adın kişileri görmezden gelip ispiyoncu tabiri ile denilen yalaka şahsiyetlerin Ankara merkezine yalakalık yaparak bilgi götüren şahsiyetlere biat ederek şehrin aday ve yönetimini bu şekilde düzenleyen merkez yönetim artık kan kaybetmeye mahkum edilmektedir. Günümüz gelişen teknoloji ve bilim çağında halen böylesi yalaka ve ispiyoncuların deyimlerine göre hareket ediliyor ise o zaman bu siyasi partinin geçmişte isimleri bile anılmayan partilerin yolunda giden parti duruma dönmüştür. Hadi bakalı hayırlı olsun. En kısa zamanda bu hatasını görüp kendine düzen getirmese ve böylesi şekilde aday ve yandaşlarla yola devam ederse büyük hüsrana uğraması kaçınılmaz al alacağı kesindir. Ülkemizin siyasetçileri gelişen ülke olmasına devam etmesi için aydın ve bilginlerle yola devam etmesi gerekmektedir. Ülkede yalakalık ve ispiyonculuk yapanlarla yola devam ederse o zaman ülkem kaybedecek şehrim kaybedecektir.
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2022 - Perşembe

ANKARA SESİM GELİYOR MU?

Ankara merkezli idarecilik yönetme şekliden artık çıkmamızın günü geçmektedir.

Bu ülkede neden ise hep yalakalık ve yanlış bilgilendirmeden yapılan siyasetlerin ömrü kısalmaktadır.

Bakın 1983 yıllarında ülkemizde bir çağ kapatıp bir cağ açan siyaset partinin şimdilerde nerde ise ismi bile telaffuz edilmemektedir.

Ülkemizin insanları öyle bir nankör ve öyle bir dirayetsiz ki kendini yakınından çıkan aydınlara biat etmez ama dışarıdan gelen cahil ve aptallara biat eder durumdadırlar.

Ülkemizin uzun bir süre yaklaşık yarım asır siyaset yapan ve tek davası sanayileşme kalkınma ve gelişme diyen bir siyaset adamını başa getirmek istemediler. Bir dönem hükümet ortağı ettiler ülkesine ülke katı. Kıbrıs harekâtı ile Kıbrıs’ı Rumlardan alıp Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurdu. Bu adam başbakan olsa ülkeyi büyütüp geliştirip dünya lideri eder dediler. Akabinde seçim oldu yine hükümet ortağı oldu. Bu defa 28 Şubat darbesi yaptılar. Bu siyaset adamın çevresinde onun gibi düşünen düzgün insanlar mevcut idi.

Şimdi bu hükümetin çevresine bakıyorum. Allah muhafaza vallahi hepsi kadayıf tepsisi büzden ayrı Altan apayrı böylesi yalakalık çıkarcılık ve tek hükümet dönemi olan cumhuriyet ilk yılardaki dayatma hükümetten hiçbir fark göremiyorum. İl başkanları vali makamından daha aktif ve daha yetkili bir makam görevinde böylesi liyakatsizlik olması benim tarihlere baktığımda cumhuriyetin ilk yıllarında ki hükümet aklıma gelmektedir.

Ülkemde büyük gelişme sağlanırken siyasetin çöküşü beni üzmektedir. Ankara merkezli ve kendi çemberlerinde bulunan şehir bilgin ve daha doğrusu şehir ispiyoncularının itibar edilip şehirlerdeki durumları bu ispiyoncuların sözlerine göre dizayn etmesi partiyi ilerletmez aksine geriletir ve gelecekte unutturur.

Ülkenin gelişimi adın insanlarla aydınlıklara götürülmesi demektir. İlimizde bu adın kişileri görmezden gelip ispiyoncu tabiri ile denilen yalaka şahsiyetlerin Ankara merkezine yalakalık yaparak bilgi götüren şahsiyetlere biat ederek şehrin aday ve yönetimini bu şekilde düzenleyen merkez yönetim artık kan kaybetmeye mahkum edilmektedir.

Günümüz gelişen teknoloji ve bilim çağında halen böylesi yalaka ve ispiyoncuların deyimlerine göre hareket ediliyor ise o zaman bu siyasi partinin geçmişte isimleri bile anılmayan partilerin yolunda giden parti duruma dönmüştür.

Hadi bakalı hayırlı olsun.

En kısa zamanda bu hatasını görüp kendine düzen getirmese ve böylesi şekilde aday ve yandaşlarla yola devam ederse büyük hüsrana uğraması kaçınılmaz al alacağı kesindir. Ülkemizin siyasetçileri gelişen ülke olmasına devam etmesi için aydın ve bilginlerle yola devam etmesi gerekmektedir. Ülkede yalakalık ve ispiyonculuk yapanlarla yola devam ederse o zaman ülkem kaybedecek şehrim kaybedecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.