Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ANAYASA MI KALMIŞ MI Kİ?

Ülkemde dünyanın en adaletli gelişmiş anayasası kanunu olan Osmanlı kanun ve yasalarını yok eden bir toplumun atamalı bir ajanın yaptığı yasa ve kanunlar ile neredeyse bir asır yol alan bu ülke artık bu yasaların kanunların iflas ettiği gün yüzüne çıkmıştır. Ülkemin anayasasına bir bakın bakalım ne kadar çarpık bir durum sergilemektedir. Bakın bir araç düzmece araç her tarafı bir marka bir firma parçası böyle bir aracın yol gideceği belli bir süre sonra dökülmeye başlamıştır. Ülkemizde ülkemize özel olan bir anayasamız yoktur. Ülkemizin anayasa kanunlarına bakın düzmece araçtan farksız. Medeni kanun dedikleri İtalyan, Fransa, Almanya’dan alınan kanunlar. Bunlara en son alınan İstanbul sözleşmesi kanunu tamamen ahlak çöküntüsü yaşatılmış bir kanun maddesi olarak tarihlere geçilmiştir. Ülkemizde olan adaletin son deminde yapının elinde olmasıyla adaleti kendi çıkar menfaatleri üzerinden çok güzel dizayn edip önümüze sundular. Ülkemizin dini İslam olmasından dolayı ülkemizde İslam kanun ve hükümleri en sağlıklı adaletli hükümleri zaten dini İslam önümüze koymuştur. Ülkemizde hiçbir kanun ve kuralın İslam hükmüne uygun işlemediği ve her kesimin sağlam dürüst işlevliğin adaletin sağlanmasını istemekte ama kimse yaptığı işlerde dürüst gerçek sağlamlığı yapmadığı apaçık ortadadır. Ülkemde imalat yapan firmalara bakıldığında üretim yaptığı ürünlerden nasıl maliyet düşürüm nasıl çalarım edasında alım satım yapan firmalar ise nasıl ürünleri ucuz alırım nasıl üreticiye nasıl bir oyuna getirim edasında. Ülkemde devletin halkına sunduğu enerjileri internet gibi hizmetlerde milyonlarca vatandaş icralık avukatlık durumda bunu bu oyunları yapan devletin içindeki yasa kanunlar. Son dönemlerde ülkemizde en büyük oyunların başında işte hayatvarlık diye bir şeyler türemiş bunların adına kanmayın işin özü geçmişte ülkemizde bir zaman mafya tavrı işleyenlerin şimdi resmiyette olan isimleri olmuştur. Batık bankaların devletin dosyalarını alıp halkı vatandaşlara gözdağı vermedeler. Böylelikle sözde ülkemizde hukuk adamı olan avukatlık olan kutsal mesleğin böylesi bir hakirleştirip yok etme politikası uygulanmaktadır. Ülkemizde anayasanın kökten tamamen değişmesi geçmişten günümüze ülkemizin varlığı birliği özüyle göz önüne alınarak yapılması gerçek ana yasanın hükümet ve vekiller çıkarına değil. Ülkemizin geleceğine vatandaşımın çıkar menfaatlerine uygun olarak ülkemizin geleceğine uygun kanunlar yasalar yapılmalıdır. Özellikle yapılacak anayasanın tüm hükmüyle ülkemizin vatandaşlarına halkına yönelik olacak kanun ve yasaların yapılanmasını sağlamalıyız. Ülkemde ki geçmişteki ana yasaların hükümlülüğü yasaların çıkar menfaatler çerçevesinde olduğundan artık anayasa değil çıkar menfi yasa kanun hükmünde kararnameler durumuna dönüşülmüştür. Ülkemizin çok acilen köklü bir yasa kanun yapılması gerekmektedir.
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2021 - Cuma

ANAYASA MI KALMIŞ MI Kİ?

Ülkemde dünyanın en adaletli gelişmiş anayasası kanunu olan Osmanlı kanun ve yasalarını yok eden bir toplumun atamalı bir ajanın yaptığı yasa ve kanunlar ile neredeyse bir asır yol alan bu ülke artık bu yasaların kanunların iflas ettiği gün yüzüne çıkmıştır.

Ülkemin anayasasına bir bakın bakalım ne kadar çarpık bir durum sergilemektedir. Bakın bir araç düzmece araç her tarafı bir marka bir firma parçası böyle bir aracın yol gideceği belli bir süre sonra dökülmeye başlamıştır.

Ülkemizde ülkemize özel olan bir anayasamız yoktur. Ülkemizin anayasa kanunlarına bakın düzmece araçtan farksız. Medeni kanun dedikleri İtalyan, Fransa, Almanya’dan alınan kanunlar. Bunlara en son alınan İstanbul sözleşmesi kanunu tamamen ahlak çöküntüsü yaşatılmış bir kanun maddesi olarak tarihlere geçilmiştir.

Ülkemizde olan adaletin son deminde yapının elinde olmasıyla adaleti kendi çıkar menfaatleri üzerinden çok güzel dizayn edip önümüze sundular.

Ülkemizin dini İslam olmasından dolayı ülkemizde İslam kanun ve hükümleri en sağlıklı adaletli hükümleri zaten dini İslam önümüze koymuştur.

Ülkemizde hiçbir kanun ve kuralın İslam hükmüne uygun işlemediği ve her kesimin sağlam dürüst işlevliğin adaletin sağlanmasını istemekte ama kimse yaptığı işlerde dürüst gerçek sağlamlığı yapmadığı apaçık ortadadır.

Ülkemde imalat yapan firmalara bakıldığında üretim yaptığı ürünlerden nasıl maliyet düşürüm nasıl çalarım edasında alım satım yapan firmalar ise nasıl ürünleri ucuz alırım nasıl üreticiye nasıl bir oyuna getirim edasında. Ülkemde devletin halkına sunduğu enerjileri internet gibi hizmetlerde milyonlarca vatandaş icralık avukatlık durumda bunu bu oyunları yapan devletin içindeki yasa kanunlar.

Son dönemlerde ülkemizde en büyük oyunların başında işte hayatvarlık diye bir şeyler türemiş bunların adına kanmayın işin özü geçmişte ülkemizde bir zaman mafya tavrı işleyenlerin şimdi resmiyette olan isimleri olmuştur.

Batık bankaların devletin dosyalarını alıp halkı vatandaşlara gözdağı vermedeler. Böylelikle sözde ülkemizde hukuk adamı olan avukatlık olan kutsal mesleğin böylesi bir hakirleştirip yok etme politikası uygulanmaktadır.

Ülkemizde anayasanın kökten tamamen değişmesi geçmişten günümüze ülkemizin varlığı birliği özüyle göz önüne alınarak yapılması gerçek ana yasanın hükümet ve vekiller çıkarına değil. Ülkemizin geleceğine vatandaşımın çıkar menfaatlerine uygun olarak ülkemizin geleceğine uygun kanunlar yasalar yapılmalıdır.

Özellikle yapılacak anayasanın tüm hükmüyle ülkemizin vatandaşlarına halkına yönelik olacak kanun ve yasaların yapılanmasını sağlamalıyız.

Ülkemde ki geçmişteki ana yasaların hükümlülüğü yasaların çıkar menfaatler çerçevesinde olduğundan artık anayasa değil çıkar menfi yasa kanun hükmünde kararnameler durumuna dönüşülmüştür.

Ülkemizin çok acilen köklü bir yasa kanun yapılması gerekmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.