Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

AMERİKA BATIYOR

Dünya lideri olan ülkede neler oluyor? İsrail tüccarları ne oldu? Elinizi ayağınızı mı çektiniz Amerika’dan. Arap ülkelerin artık petrolleri işe yaramaz duruma mı düştü? Geleceğin güçlü ülkeleri enerji ve doğal gaza yönelik oluşundan artık petrol ikinci duruma düşmesi ticaretin üretimlerin doğuya Çin menşeli olmasından mı büyük rahatsızlık duyar oldunuz. Bu ay içerisinde Amerika ülkesinde bu ikinci firma batığını açıklamaktadır. Ne oluyor? Hani güçlü ülkeydiniz hani dünya lideri idiniz. Tüm dünya dengeleri değiştiğini şimdi dünya görmektedir. Amerika 1990 yılında batmış ekonomisi çökmüş bir ülke iken özelikle başta Irak saldırısıyla ekonomisini düzelti. Irak’ın tüm ganimetlerini kasasını ülkesine taşıyarak Irak halkını sömürerek ekonomisini yok edip tüm ganimetini altın stoklarını götürüp iç etti. Bununla yetinmedi eski askeri savunma teçhizatlarını Arap yarım adasına Başta Suudi Arabistan olmak üzere bölgedeki tüm Arap ülkelerine satıp çöp olan demiz yığınlarını büyük kazançlara çevirdi. Bakın şimdi özelikle Suudi Arabistan ülkesinde Amerikan tankları askeri malzemeleri çöllerde çöp olan demir yığınından başka bir şey olmadığını tüm dünya ve özelikle Arap yarım adasında ki ülkelerin geneli bunu görmektedir. Ülkemiz için projeleri olarak gördükleri parçalama taktiğini başaramadıkları için İsrail artık siz bir şey yapamıyorsunuz size ve sizin önerinizle vermiş olduğumuz tüm destekleri geri çekeceğiz demeye gelmeden Amerika içindeki varlıklarını Avrupa ülkelerine çekmeye başladıklarından artık Amerika ülkesi ekonomik olarak çöküş başlamaktadır. Ülkemizin önünde bir seçim var iken bu onlar için büyük bir oyalama taktiği şuanda bu seçimde bile kendilerinin kuklalarının galip geleceğini diyerekten uzatmaları oynamaktadırlar. Amerika iç olayların basın yasaklarından dolayı basına yansıtılmamaktadır. Aslında Amerika ekonomik olarak çöktüğü yetmiyor. İşsizlik had safhada ülkede iç savaşların halkın özelikle askeri ve emniyet birimlerinin maaşlarını günüde alamayışından bu personellerin stres ile çalıştıklarından hırçınlaşma yaşıyorlar. Ülkede büyük kaoslar var. Dışa yansıtamıyorlar. Ülke ekonomik olarak bitik durumda ülkede halk tedirgin ve gergin böylesi bir duruma düşmüş ülkenin lideri geçmişte ülkemiz üzerinden siyaset yaparak seçimi kazanmıştır. Amerika ile ülkemiz ne alaka düşüne bilirsiniz ama Amerika lideri ben Türkiye liderini göndermeye geliyorum. Deyip ben seçimi kazanırsam Erdoğan’ı devireceğim diyen adamın ülkesinin siyasi ve ekonomisini konuşamadı. İşte bu kadar net olan düşmanlık güzel bir deyim ile bitirelim. Başkasına kuyu kazan kendisi o kuyuya düşer. İşte düştünüz düşmeye devam edeceksiniz.
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2023 - Salı

AMERİKA BATIYOR

Dünya lideri olan ülkede neler oluyor?

İsrail tüccarları ne oldu? Elinizi ayağınızı mı çektiniz Amerika’dan.

Arap ülkelerin artık petrolleri işe yaramaz duruma mı düştü?

Geleceğin güçlü ülkeleri enerji ve doğal gaza yönelik oluşundan artık petrol ikinci duruma düşmesi ticaretin üretimlerin doğuya Çin menşeli olmasından mı büyük rahatsızlık duyar oldunuz.

Bu ay içerisinde Amerika ülkesinde bu ikinci firma batığını açıklamaktadır.

Ne oluyor? Hani güçlü ülkeydiniz hani dünya lideri idiniz.

Tüm dünya dengeleri değiştiğini şimdi dünya görmektedir.

Amerika 1990 yılında batmış ekonomisi çökmüş bir ülke iken özelikle başta Irak saldırısıyla ekonomisini düzelti. Irak’ın tüm ganimetlerini kasasını ülkesine taşıyarak Irak halkını sömürerek ekonomisini yok edip tüm ganimetini altın stoklarını götürüp iç etti.

Bununla yetinmedi eski askeri savunma teçhizatlarını Arap yarım adasına Başta Suudi Arabistan olmak üzere bölgedeki tüm Arap ülkelerine satıp çöp olan demiz yığınlarını büyük kazançlara çevirdi.

Bakın şimdi özelikle Suudi Arabistan ülkesinde Amerikan tankları askeri malzemeleri çöllerde çöp olan demir yığınından başka bir şey olmadığını tüm dünya ve özelikle Arap yarım adasında ki ülkelerin geneli bunu görmektedir.

Ülkemiz için projeleri olarak gördükleri parçalama taktiğini başaramadıkları için İsrail artık siz bir şey yapamıyorsunuz size ve sizin önerinizle vermiş olduğumuz tüm destekleri geri çekeceğiz demeye gelmeden Amerika içindeki varlıklarını Avrupa ülkelerine çekmeye başladıklarından artık Amerika ülkesi ekonomik olarak çöküş başlamaktadır.

Ülkemizin önünde bir seçim var iken bu onlar için büyük bir oyalama taktiği şuanda bu seçimde bile kendilerinin kuklalarının galip geleceğini diyerekten uzatmaları oynamaktadırlar.

Amerika iç olayların basın yasaklarından dolayı basına yansıtılmamaktadır. Aslında Amerika ekonomik olarak çöktüğü yetmiyor. İşsizlik had safhada ülkede iç savaşların halkın özelikle askeri ve emniyet birimlerinin maaşlarını günüde alamayışından bu personellerin stres ile çalıştıklarından hırçınlaşma yaşıyorlar.

Ülkede büyük kaoslar var. Dışa yansıtamıyorlar. Ülke ekonomik olarak bitik durumda ülkede halk tedirgin ve gergin böylesi bir duruma düşmüş ülkenin lideri geçmişte ülkemiz üzerinden siyaset yaparak seçimi kazanmıştır. Amerika ile ülkemiz ne alaka düşüne bilirsiniz ama Amerika lideri ben Türkiye liderini göndermeye geliyorum. Deyip ben seçimi kazanırsam Erdoğan’ı devireceğim diyen adamın ülkesinin siyasi ve ekonomisini konuşamadı. İşte bu kadar net olan düşmanlık güzel bir deyim ile bitirelim. Başkasına kuyu kazan kendisi o kuyuya düşer. İşte düştünüz düşmeye devam edeceksiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.