Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ALMANYA SEÇİMİNDE ARTIK SÖZ SAHİBİYİZ

Almanya seçime girmeden bizimle oynama dedik. Seçime girmeden A. Merkel seçim arifesinde ülkemize ve hükümetimize yönelik eleştiriler yapmakla kalmayıp birde ülkemize karşı kışkırtıcı laflar sergiledi. Sonradan bu laflarını yutup geri adım atması ve orada bulunan yurttaşlarımıza ve kendi yurttaşlarına yönelik ülkemiz ile yapılan ticaretin güvencesi ve hatta puan artırımına girmişlerdi. Bu yapılan geri adımlarda yine halkımızı ve orada bulunan vatandaşlarımızı memnun etmemişti çünkü ülkemizin lideri orada bulunan halkımıza gerekli talimatları ve böylesi durumlarda gerekli cevapları vermelerini sağlamalısınız demiştir. Orada bulunan soydaşlarımızın da bu konuda gerekli cevabı vermiştir.  Merkel’in partisi bu seçimde yaklaşık % 9 bir puan ile aldığı oyların eksildiğinin farkına varmıştır. Şimdi tek başına iktidar olamayacağı ve koalisyon kurma zorunda kalması sağlanmıştır. Bu bir parti olarak büyük bir kayıp ve büyük bir yenilgi demektir. Ülkemin iç işlerine karışmak ülkemdeki teröristlere kucak açmak ülkeme ihanet eden ihanetçileri kendi ülkesine alıp onlara vatandaşlık vermek ile ülkemin Avrupa birliğine girmesine karşı güç ve ret oy kullanmakla olan bir partinin sonunda olacağı büyük bir hezimettin sonucu bu olacağı kesindi. Zaten şimdi artık kendi geleceklerinin kuracakları koalisyon hükümeti olmak demek artık kendi başlarına kedi dedikleri olacak anlamına gelmiyor demektir. Ülkeme karşı güç kullanmak sonucuna katlanmaktır. Artık Almanya’da ne değişir. Bundan böyle artık ülkemize karşı daha iyimser daha güçlü güvenli bakmak zorunda kalacaklarının anlamına gelmektedir. Bundan böyle orada barınan ve ülkeme karşı kendilerini güç gören ihanet ve terör olan kişilere vatandaşlık verenlerin ülke artık böylesi durumlar için artık daha iyi düşünmek zorunda kalacaklardır. Ülkemizin vatandaşları orada olan güçlerinin de sahipleri oldukları artık orada beli bir kitleye sahip beli bir söz hakkına sahip olduklarının farkına varmış oldular. Bundan böyle artık orada bulunan Türklerin seçimlerden çok yaşamlarında da söz sahipleri olacaktır. Yeni kurulacak hükümet içinde birçok soydaşımızın da görev alacakları makam ve mevkiler olacaktır. Bunu artık zorunlu hale getireceklerdir. Artık Almanya ülkesinde ki Türk soydaşlarımızı artık kendi parçası ve kendi vatandaşı görme zorunluluğu getirecek duruma gelindiğinin farkına varmış olacaktır.      
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2017 - Çarşamba

ALMANYA SEÇİMİNDE ARTIK SÖZ SAHİBİYİZ

Almanya seçime girmeden bizimle oynama dedik.

Seçime girmeden A. Merkel seçim arifesinde ülkemize ve hükümetimize yönelik eleştiriler yapmakla kalmayıp birde ülkemize karşı kışkırtıcı laflar sergiledi. Sonradan bu laflarını yutup geri adım atması ve orada bulunan yurttaşlarımıza ve kendi yurttaşlarına yönelik ülkemiz ile yapılan ticaretin güvencesi ve hatta puan artırımına girmişlerdi.

Bu yapılan geri adımlarda yine halkımızı ve orada bulunan vatandaşlarımızı memnun etmemişti çünkü ülkemizin lideri orada bulunan halkımıza gerekli talimatları ve böylesi durumlarda gerekli cevapları vermelerini sağlamalısınız demiştir.

Orada bulunan soydaşlarımızın da bu konuda gerekli cevabı vermiştir.

 Merkel’in partisi bu seçimde yaklaşık % 9 bir puan ile aldığı oyların eksildiğinin farkına varmıştır. Şimdi tek başına iktidar olamayacağı ve koalisyon kurma zorunda kalması sağlanmıştır. Bu bir parti olarak büyük bir kayıp ve büyük bir yenilgi demektir.

Ülkemin iç işlerine karışmak ülkemdeki teröristlere kucak açmak ülkeme ihanet eden ihanetçileri kendi ülkesine alıp onlara vatandaşlık vermek ile ülkemin Avrupa birliğine girmesine karşı güç ve ret oy kullanmakla olan bir partinin sonunda olacağı büyük bir hezimettin sonucu bu olacağı kesindi. Zaten şimdi artık kendi geleceklerinin kuracakları koalisyon hükümeti olmak demek artık kendi başlarına kedi dedikleri olacak anlamına gelmiyor demektir.

Ülkeme karşı güç kullanmak sonucuna katlanmaktır.

Artık Almanya’da ne değişir.

Bundan böyle artık ülkemize karşı daha iyimser daha güçlü güvenli bakmak zorunda kalacaklarının anlamına gelmektedir.

Bundan böyle orada barınan ve ülkeme karşı kendilerini güç gören ihanet ve terör olan kişilere vatandaşlık verenlerin ülke artık böylesi durumlar için artık daha iyi düşünmek zorunda kalacaklardır.

Ülkemizin vatandaşları orada olan güçlerinin de sahipleri oldukları artık orada beli bir kitleye sahip beli bir söz hakkına sahip olduklarının farkına varmış oldular. Bundan böyle artık orada bulunan Türklerin seçimlerden çok yaşamlarında da söz sahipleri olacaktır.

Yeni kurulacak hükümet içinde birçok soydaşımızın da görev alacakları makam ve mevkiler olacaktır. Bunu artık zorunlu hale getireceklerdir.

Artık Almanya ülkesinde ki Türk soydaşlarımızı artık kendi parçası ve kendi vatandaşı görme zorunluluğu getirecek duruma gelindiğinin farkına varmış olacaktır.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.