Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

AKMAYAN SUYUN FATURASINI ÖDEYİNİZ BEYLER

Şanlıurfa belediyesi su idaresi çalışıyor mu?Şanlıurfa ilinin en büyük merkez ilçesi olan ilçenin birçok semtinde suların akmadığı akan suyunda çok sıkıntılı aktığı bilinmektedir.Şanlıurfa ilinin su şebekesi döşenirken artık bina üzerlerinde su depolarına ve şebeke borularına su pompalama motorlarının bağlanması yasaklanmıştı. Teknolojinin bu günümüzde şehir şebekesinin suyun pompalamasında yaşanana sıkıntıdan dolayı birçok semtte su sıkıntısı yaşanmaktadır.Geçen yıl belediye yetkilileri ile bu konuda zaten görüşmemiz imkânsız yetkililer bu konuda muhatap bulamadığımızdan sadece yıllar önce bir sistem olan beyaz masa orada görevlendirilmiş bir eleman ile arada bir olsa da görüşme imkânına sahibiz. Bu eleman olan şahsiyetlerin bilgileri kendi dâhillerinde ne kadar konu ile bilgili, ilgili, alakalı olduğu onun orası bir muamma. Bu yapılan aramada o masa başındaki kişilerin verdiği bilgiye göre geçen yıl bu yıl yapılacak denilmişti. Yeni bir su pompalama kulesinin inşaatı bu yıl içersin de bitirilip hizmete girecekti.Bu yıl yarıları halkım su ile yaşaması lazım iken biz insanlara su en önemli tüketim yaşam için olmazsa olmazlardan bir ihtiyaç olan suyun bize reva görülmesi ne kadar manidardır.Belediyecilik böyle ir şey sanırım bir şehirde yaşayan insanların yaşaması için en önemli yaşam kaynağı olan suyu reva gören bir belediyecilik anlayışıyla yaşayan şehirde yaşamak ne kadar acıdır.Şanlıurfa ilinde sıcaklığın had safhada olduğu su olmazsa olmazlardan olduğu bir şehirdir. Bu şehirde özelikle yaz aylarında her insanın günlük sadece içmek ile tükettiği en az 2 ile 3 litre en az tüketmesi gerekli olan vücut ihtiyacı olan suyu çok gören bir belediye ile karşı karşıyayız.Bakın şehrimizde güneşi en çok gören il olması nedeniyle şehrimizde halen tam olarak güneşten faydalanamadığımızın da apaçık görülmektedir. Tabi ki bunun yine su şebekesinin önemli etkenlerinden çünkü şehrimizde her evin her binanın çatısına tüm binanın kendi sıcak suyunu sağlaması için güneş enerji sistemlerini döşemesi gerekmektedir. Ama gelin görün ki binanın çatısına su pompalanmazken birde bu çatıların üstlerine güneş enerjisini döşemek tamamen bir fiyaskoya dönüşmekte şehir şebekesinin suyunu evinde bulamayan vatandaşım nasıl binanın çatısına güneş enerjisini döşeyip oraya suyu nasıl çıkarmasını yapsın ki düşünmesi bile bir şaibe doğurmaktadır.Böylesi bir belediyenin önemli bir projenin akıbetini sormayacağım çünkü sorursanız kime nere soracaksınız beyaz masadaki arkadaşa sorsanız efen yapılmakta inşaatı bitmektedir. Hepsinden önemlisi efendim sular geliyor akıyor deyip sorununuza hazır klasik cevaplar ile cevap vermektedir. Ama gel birde şehrimizin yüce tepelerinde konut yapan kardeşlerimize orada ikamet eden vatandaşlarımıza gidin surun en doğru cevaplar orada siz en iyisini böylesi hizmet anlayışı ile hizmet veren belediyemle yaşamaya devam ediniz.
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2016 - Cuma

AKMAYAN SUYUN FATURASINI ÖDEYİNİZ BEYLER

Şanlıurfa belediyesi su idaresi çalışıyor mu?
Şanlıurfa ilinin en büyük merkez ilçesi olan ilçenin birçok semtinde suların akmadığı akan suyunda çok sıkıntılı aktığı bilinmektedir.
Şanlıurfa ilinin su şebekesi döşenirken artık bina üzerlerinde su depolarına ve şebeke borularına su pompalama motorlarının bağlanması yasaklanmıştı.
Teknolojinin bu günümüzde şehir şebekesinin suyun pompalamasında yaşanana sıkıntıdan dolayı birçok semtte su sıkıntısı yaşanmaktadır.
Geçen yıl belediye yetkilileri ile bu konuda zaten görüşmemiz imkânsız yetkililer bu konuda muhatap bulamadığımızdan sadece yıllar önce bir sistem olan beyaz masa orada görevlendirilmiş bir eleman ile arada bir olsa da görüşme imkânına sahibiz.
Bu eleman olan şahsiyetlerin bilgileri kendi dâhillerinde ne kadar konu ile bilgili, ilgili, alakalı olduğu onun orası bir muamma.
Bu yapılan aramada o masa başındaki kişilerin verdiği bilgiye göre geçen yıl bu yıl yapılacak denilmişti. Yeni bir su pompalama kulesinin inşaatı bu yıl içersin de bitirilip hizmete girecekti.
Bu yıl yarıları halkım su ile yaşaması lazım iken biz insanlara su en önemli tüketim yaşam için olmazsa olmazlardan bir ihtiyaç olan suyun bize reva görülmesi ne kadar manidardır.
Belediyecilik böyle ir şey sanırım bir şehirde yaşayan insanların yaşaması için en önemli yaşam kaynağı olan suyu reva gören bir belediyecilik anlayışıyla yaşayan şehirde yaşamak ne kadar acıdır.
Şanlıurfa ilinde sıcaklığın had safhada olduğu su olmazsa olmazlardan olduğu bir şehirdir. Bu şehirde özelikle yaz aylarında her insanın günlük sadece içmek ile tükettiği en az 2 ile 3 litre en az tüketmesi gerekli olan vücut ihtiyacı olan suyu çok gören bir belediye ile karşı karşıyayız.
Bakın şehrimizde güneşi en çok gören il olması nedeniyle şehrimizde halen tam olarak güneşten faydalanamadığımızın da apaçık görülmektedir.
Tabi ki bunun yine su şebekesinin önemli etkenlerinden çünkü şehrimizde her evin her binanın çatısına tüm binanın kendi sıcak suyunu sağlaması için güneş enerji sistemlerini döşemesi gerekmektedir.
Ama gelin görün ki binanın çatısına su pompalanmazken birde bu çatıların üstlerine güneş enerjisini döşemek tamamen bir fiyaskoya dönüşmekte şehir şebekesinin suyunu evinde bulamayan vatandaşım nasıl binanın çatısına güneş enerjisini döşeyip oraya suyu nasıl çıkarmasını yapsın ki düşünmesi bile bir şaibe doğurmaktadır.
Böylesi bir belediyenin önemli bir projenin akıbetini sormayacağım çünkü sorursanız kime nere soracaksınız beyaz masadaki arkadaşa sorsanız efen yapılmakta inşaatı bitmektedir.
Hepsinden önemlisi efendim sular geliyor akıyor deyip sorununuza hazır klasik cevaplar ile cevap vermektedir. Ama gel birde şehrimizin yüce tepelerinde konut yapan kardeşlerimize orada ikamet eden vatandaşlarımıza gidin surun en doğru cevaplar orada siz en iyisini böylesi hizmet anlayışı ile hizmet veren belediyemle yaşamaya devam ediniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.