Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ADAYIN İLİM İÇİN PROJELERİ NELER SAHİ

Şanlıurfa belediye başkan adayı olmak çok önemli değildir. Şimdi ey Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı bey efendi! Şanlıurfa ili için hazırlamış olduğun plan projelerin nelerdir? Şimdi artık aday adayıyım değil artık adaysın şimdi senden ben ilim için yapacağın yapmak istediğin plan projeleri görelim. İlk projen geçmişte sizin hükümetin belediyesi olan belediye başkanların yanlış ve heba ettikleri milli servetimizin yok yere yaptıkları viran ettikleri saçma sapan projelerinizin devam mı edeceksiniz? Yoksa o yanlış plan projeleri tamamen silip yeniden sizlerin ve sizin yandaşlarınız olan geçmişte bazı ihaleleri alamayan yandaşlar ile yeni plan projeler ile mi sahaya çıkacaksınız? Geçmişte hep söyledim yine söyleyeceğim. Bir ile ilçeye belediye başkan adayı olunmadan o ilin sözde ileri gelenler plan, proje sahipleri kendilerine göre kendi çıkar menfilerine göre planlar, projeler yaparlar. Sonra bu plan, projelerini uygulayacak sözlerinin emrinde olacak bir kurban seçerler. O kurbanı kendilerine illerine aday ederler. Sonrada adayı başkan edip önceden hazırlamış oldukları plan projelerini devreye korlar. İşte o andan sonra şehrin durumu içler açısı olur gider. İl ve ilçelerin sıradan vatandaşların halkın istihkakları yok yere boş işlere heba edilir. Sıradan bir vatandaş belediye başkanları ile görüşmesi imkânsız iken bu şahsiyetler zaten belediye başkanların kapısına gitmezler tam aksine başkan her aşamada her adımda kendilerini bilgilendirir ve bilgi sahibi eder. Bakın geçmişte ben bunları çok denli yaşadım. Şanlıurfa belediyesinin şuandaki durumu bundan ibaret olup ilim içinde yapılan plan projelerin nerde ise hepsi fiyasko ve bu fiyasko plan projeler halen devem etmektedir. Devletin denetim mekanizması o kadar bozuk ki böylesi gereksiz plan projelere kendileri de onay verip kendileri de böylesi palanlara, projelere destek verip ödenekler yaptırmasını sağlamaktadır. Şimdi değişen ne olacak geçmişte iş alan kişiler kurumlar değişecek, ama işler hep aynı olacaktır. Halkımızın istihkakı olan ödeneklerin yandaşların kurumlarına yandaşların şirketlerine akışı sağlanacaktır. Yine ilimde yanlış yaban plan, projeler yine devreye konulacaktır. Böyle plan projeler ile ilimin yine bir seçim dönemine kadar aynen devam edecektir. Böylesi yönetilmeye mahkûm kalınacak şehirde şimdiden seçimler hayırlı olsun. İlimizin vatandaşının vereceği oyla kazanacak olan yandaşlar. Olacak kazanacak olan plan, projelerin sahipleri olacaktır. Kaybeden şehrim kaybeden ilim vatandaşım olacak ülkemin bazı illeri gitti aya biz kaldık yaya hadi şimdiden hayırlı olsun.  
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2018 - Çarşamba

ADAYIN İLİM İÇİN PROJELERİ NELER SAHİ

Şanlıurfa belediye başkan adayı olmak çok önemli değildir.

Şimdi ey Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı bey efendi! Şanlıurfa ili için hazırlamış olduğun plan projelerin nelerdir? Şimdi artık aday adayıyım değil artık adaysın şimdi senden ben ilim için yapacağın yapmak istediğin plan projeleri görelim.

İlk projen geçmişte sizin hükümetin belediyesi olan belediye başkanların yanlış ve heba ettikleri milli servetimizin yok yere yaptıkları viran ettikleri saçma sapan projelerinizin devam mı edeceksiniz?

Yoksa o yanlış plan projeleri tamamen silip yeniden sizlerin ve sizin yandaşlarınız olan geçmişte bazı ihaleleri alamayan yandaşlar ile yeni plan projeler ile mi sahaya çıkacaksınız?

Geçmişte hep söyledim yine söyleyeceğim.

Bir ile ilçeye belediye başkan adayı olunmadan o ilin sözde ileri gelenler plan, proje sahipleri kendilerine göre kendi çıkar menfilerine göre planlar, projeler yaparlar. Sonra bu plan, projelerini uygulayacak sözlerinin emrinde olacak bir kurban seçerler. O kurbanı kendilerine illerine aday ederler.

Sonrada adayı başkan edip önceden hazırlamış oldukları plan projelerini devreye korlar. İşte o andan sonra şehrin durumu içler açısı olur gider. İl ve ilçelerin sıradan vatandaşların halkın istihkakları yok yere boş işlere heba edilir. Sıradan bir vatandaş belediye başkanları ile görüşmesi imkânsız iken bu şahsiyetler zaten belediye başkanların kapısına gitmezler tam aksine başkan her aşamada her adımda kendilerini bilgilendirir ve bilgi sahibi eder.

Bakın geçmişte ben bunları çok denli yaşadım. Şanlıurfa belediyesinin şuandaki durumu bundan ibaret olup ilim içinde yapılan plan projelerin nerde ise hepsi fiyasko ve bu fiyasko plan projeler halen devem etmektedir.

Devletin denetim mekanizması o kadar bozuk ki böylesi gereksiz plan projelere kendileri de onay verip kendileri de böylesi palanlara, projelere destek verip ödenekler yaptırmasını sağlamaktadır.

Şimdi değişen ne olacak geçmişte iş alan kişiler kurumlar değişecek, ama işler hep aynı olacaktır. Halkımızın istihkakı olan ödeneklerin yandaşların kurumlarına yandaşların şirketlerine akışı sağlanacaktır.

Yine ilimde yanlış yaban plan, projeler yine devreye konulacaktır. Böyle plan projeler ile ilimin yine bir seçim dönemine kadar aynen devam edecektir. Böylesi yönetilmeye mahkûm kalınacak şehirde şimdiden seçimler hayırlı olsun.

İlimizin vatandaşının vereceği oyla kazanacak olan yandaşlar. Olacak kazanacak olan plan, projelerin sahipleri olacaktır. Kaybeden şehrim kaybeden ilim vatandaşım olacak ülkemin bazı illeri gitti aya biz kaldık yaya hadi şimdiden hayırlı olsun.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.