Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ADALETİN YOKMU SENİN

Adalet sisteminde yenileme yapılmaktadır. Yapılacak yenileme iletişim ve yargının süreçleri ile sadece yargının yargılanma sistemi ile hiç bir ilerleme beklemeyin! Yargı sisteminde yenilik yok. Yaşı küçük sabıka kaydına bakıyorsun adeta yaşı kadar günlük bir suç işlemiş kadar kabarık dosyası var. Yargının trafik cezalarının hukuki dava gibi görüp, halkımızın malını gasp eden, evini iş yerini soyan soyguncu adliyeye vardığı anda berat kararı ile karşılaşırken mağdur olan halka adalet nerededir. Devletin halkın malına el koyup evraklarla beyan edildiği halde mahkeme halkın vatandaşın malını vermeyip halkın mallarına el koyarak vatandaşı mağdur eden bir adalet mekanizmamızın olduğunu çok iyi biliyorum. Böylesi bir adaletin ülkesinde adaletin bakanı çıkıp ben adaletin yeni dönemde çok hızlı ve çok iyi işleyecektir. Ben adaletin hızını sormuyorum? Ben ülkemde adaletin adil ve adaletli bir adaletin işleyişini istiyorum. Adalet sisteminde öyle çarpıklık var ki bunları örnekler ile sergilesem ne sahifeler nede zaman yetecektir. Kişi şehirde olay köyde vuku buluyor, kişi olaydan sorumlu şahıs olarak tutuklanıp yargılanıp ceza yatıyor. Bu sistem bu adalet nasıl bir adalettir. Şimdi size soruyorum? İşte ülkemde böylesi adaletin mekanizması varken kimse bana bu ülkede adaletten söz edemez. Hiç kimse adaletin varlığından adaletin hakkıyla işlediğinden söz edemez. Adaletin halkın vatandaşın huzurlu güvenli yaşaması için adaletin yerinde ve hakkıyla adalet işleyişini sağlamalıyız. Ülkemizde halkımızın yaşamları resmen hepsi korku ve endişe içinde bir yaşama felsefesi içerisinde yaşamaktadırlar. Ülkemde halkım vatandaşım yaşamında tedirginlik varsa orada adaletsizlik orada devletime adaletime güvensizlik var demektir. Kurumlarda ve para sahipleri rüşvetle maddi güçle işlerini hal edip üstünlük sağlıyorsa, dışarıda ki vatandaş yolda yürürken kaptı kaçtı beni çarparsa sonrada o yargı onu berat ederse, soyguncu evimi iş yerime araç ile gelip iş yerimdeki mallarımı alıp götürüp çarşıda pazarda satıyorsa ona adalet bir şey demiyorsa işte o zaman ben devlete de adalete de güvenim kalmamıştır derim. Sokaklarda uyuşturucu adeta peynir ekmek gibi satılıyor ise her genç esrar ve uyuşturucuyu rahatlıkla bulup kullanıyor ise işte burada büyük bir adaletsizlik vardır.  
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2019 - Çarşamba

ADALETİN YOKMU SENİN

Adalet sisteminde yenileme yapılmaktadır.

Yapılacak yenileme iletişim ve yargının süreçleri ile sadece yargının yargılanma sistemi ile hiç bir ilerleme beklemeyin!

Yargı sisteminde yenilik yok.

Yaşı küçük sabıka kaydına bakıyorsun adeta yaşı kadar günlük bir suç işlemiş kadar kabarık dosyası var.

Yargının trafik cezalarının hukuki dava gibi görüp, halkımızın malını gasp eden, evini iş yerini soyan soyguncu adliyeye vardığı anda berat kararı ile karşılaşırken mağdur olan halka adalet nerededir.

Devletin halkın malına el koyup evraklarla beyan edildiği halde mahkeme halkın vatandaşın malını vermeyip halkın mallarına el koyarak vatandaşı mağdur eden bir adalet mekanizmamızın olduğunu çok iyi biliyorum.

Böylesi bir adaletin ülkesinde adaletin bakanı çıkıp ben adaletin yeni dönemde çok hızlı ve çok iyi işleyecektir.

Ben adaletin hızını sormuyorum?

Ben ülkemde adaletin adil ve adaletli bir adaletin işleyişini istiyorum. Adalet sisteminde öyle çarpıklık var ki bunları örnekler ile sergilesem ne sahifeler nede zaman yetecektir. Kişi şehirde olay köyde vuku buluyor, kişi olaydan sorumlu şahıs olarak tutuklanıp yargılanıp ceza yatıyor. Bu sistem bu adalet nasıl bir adalettir. Şimdi size soruyorum?

İşte ülkemde böylesi adaletin mekanizması varken kimse bana bu ülkede adaletten söz edemez. Hiç kimse adaletin varlığından adaletin hakkıyla işlediğinden söz edemez.

Adaletin halkın vatandaşın huzurlu güvenli yaşaması için adaletin yerinde ve hakkıyla adalet işleyişini sağlamalıyız.

Ülkemizde halkımızın yaşamları resmen hepsi korku ve endişe içinde bir yaşama felsefesi içerisinde yaşamaktadırlar.

Ülkemde halkım vatandaşım yaşamında tedirginlik varsa orada adaletsizlik orada devletime adaletime güvensizlik var demektir. Kurumlarda ve para sahipleri rüşvetle maddi güçle işlerini hal edip üstünlük sağlıyorsa, dışarıda ki vatandaş yolda yürürken kaptı kaçtı beni çarparsa sonrada o yargı onu berat ederse, soyguncu evimi iş yerime araç ile gelip iş yerimdeki mallarımı alıp götürüp çarşıda pazarda satıyorsa ona adalet bir şey demiyorsa işte o zaman ben devlete de adalete de güvenim kalmamıştır derim.

Sokaklarda uyuşturucu adeta peynir ekmek gibi satılıyor ise her genç esrar ve uyuşturucuyu rahatlıkla bulup kullanıyor ise işte burada büyük bir adaletsizlik vardır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.