Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ADALETİN YERİNE GELMESİ İÇİN EĞİTİM ŞART

Geçmişte dile getirmiştim. Yine getiriyorum. Adalet mülkün temelinde kalmıştır. Ülkemde adalet mercilerinde oturan adalet temsilcileri o makama oturmadan en az birkaç yıl kesin be kesin emniyet mensubu kardeşlerimizle birlikte sokaklarda halkın arasında eylemlerde vukuatlarda canlı yerinde izlenimlerle sıtaj yapmaları gerekmektedir. Geçen gün kamerada kişiyi bıçaklayıp toplum içinde ailesinin yanında döverek yaralı halde eylemini aktif halde işleyen şahıs adalet önüne çıkıyor. İçerde emniyet mensupları henüz suçlunun evrak tanzim işlerini yaparken suçlu yargılayan makam serbest bırakıyor. Sonra kamera kayıtlarına bakılıyor sonra geri o suçlunun tutuklanması isteniyor. İşte o esnada emniyet mensubu kardeşim sen ne dersen ne söylersen vallahi haklısın ben sonuna kadar arkandayım sen içini boşalt derim işte. O makamda oturan adalet temsilcisi adaleti teslim ettiğimiz şahsiyet sen ne kadar adaletten yoksun bilgisiz kişisin. Bu suçu işlemiş olan şahsı ben gidip ne zorluklarla neleri göz ününe alarak karşına getirmişim ve halen evrak teslim işlemleri bitmeden sen salıyorsun. Demek ki senin adaletten anladığın yoktur. Bu vakalara benzer nice vakalar ile emniyet mensubu kardeşlerimiz her gün yaşamaktadırlar. Adaletin gerçek tecelli etmesi için illaki adalet makamlarında mevkilerinde oturacak olan şahsiyetlerin en az bir yıl emniyet mensubu kardeşlerimizle olayları yerinde görerek ve içlerinde eğitim alarak fikir ve karar sahipleri olmalarını sağlamalıyız. Ülkemde adaletin çok gevşek olması ülkemin muhtelif yerlerinde her gün sayısızca olayların vuku bulması adaletimizin yetersiz ve adaletsiz olmasının yegâne sebeplerindendir. Özelikle metropol şehirlerde soygun, yankesicilik, uyuşturucu madde satıcılığı bu gibi suçlardan tutuklanan suçlular adalet saraylarına yetişmesiyle Salı verilmesi bir oluyor. Sen bunu hemen salıversen bu demektir ki bu suçu bir daha işleyecek ve suç makinesi olmaya devam edecektir. Buna caydırıcı değil ödül olarak görecektir. Zaten böylesi suç işleyenlerin bu alanlarda yüzlerce dosyaları bulunmaktadır. Buna kesin çözümün artık adaletin tecelli etmesi için adalet personellerin mutlaka emniyet mensuplarının yanında uzun bir eğitim almalarını sağlamalıyız.        
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2018 - Çarşamba

ADALETİN YERİNE GELMESİ İÇİN EĞİTİM ŞART

Geçmişte dile getirmiştim.

Yine getiriyorum. Adalet mülkün temelinde kalmıştır.

Ülkemde adalet mercilerinde oturan adalet temsilcileri o makama oturmadan en az birkaç yıl kesin be kesin emniyet mensubu kardeşlerimizle birlikte sokaklarda halkın arasında eylemlerde vukuatlarda canlı yerinde izlenimlerle sıtaj yapmaları gerekmektedir.

Geçen gün kamerada kişiyi bıçaklayıp toplum içinde ailesinin yanında döverek yaralı halde eylemini aktif halde işleyen şahıs adalet önüne çıkıyor. İçerde emniyet mensupları henüz suçlunun evrak tanzim işlerini yaparken suçlu yargılayan makam serbest bırakıyor. Sonra kamera kayıtlarına bakılıyor sonra geri o suçlunun tutuklanması isteniyor.

İşte o esnada emniyet mensubu kardeşim sen ne dersen ne söylersen vallahi haklısın ben sonuna kadar arkandayım sen içini boşalt derim işte. O makamda oturan adalet temsilcisi adaleti teslim ettiğimiz şahsiyet sen ne kadar adaletten yoksun bilgisiz kişisin.

Bu suçu işlemiş olan şahsı ben gidip ne zorluklarla neleri göz ününe alarak karşına getirmişim ve halen evrak teslim işlemleri bitmeden sen salıyorsun. Demek ki senin adaletten anladığın yoktur.

Bu vakalara benzer nice vakalar ile emniyet mensubu kardeşlerimiz her gün yaşamaktadırlar. Adaletin gerçek tecelli etmesi için illaki adalet makamlarında mevkilerinde oturacak olan şahsiyetlerin en az bir yıl emniyet mensubu kardeşlerimizle olayları yerinde görerek ve içlerinde eğitim alarak fikir ve karar sahipleri olmalarını sağlamalıyız.

Ülkemde adaletin çok gevşek olması ülkemin muhtelif yerlerinde her gün sayısızca olayların vuku bulması adaletimizin yetersiz ve adaletsiz olmasının yegâne sebeplerindendir. Özelikle metropol şehirlerde soygun, yankesicilik, uyuşturucu madde satıcılığı bu gibi suçlardan tutuklanan suçlular adalet saraylarına yetişmesiyle Salı verilmesi bir oluyor. Sen bunu hemen salıversen bu demektir ki bu suçu bir daha işleyecek ve suç makinesi olmaya devam edecektir.

Buna caydırıcı değil ödül olarak görecektir. Zaten böylesi suç işleyenlerin bu alanlarda yüzlerce dosyaları bulunmaktadır.

Buna kesin çözümün artık adaletin tecelli etmesi için adalet personellerin mutlaka emniyet mensuplarının yanında uzun bir eğitim almalarını sağlamalıyız.  

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.