Mehmet CENGİZ
Köşe Yazarı
Mehmet CENGİZ
 

TURİZM SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

18 mart 2022 Cuma günü Hac ve umre ile ilgili İlimiz Ş.Urfada Türsap yetkililerince bir toplantı yapıldı. Toplantıya çevre iller den,ilimizden Hac Umre işleri ile uğraşan şirket yetkilileri katıldı katılım doluydu. Bende TUR CENTER HAC UMRE Organis yonu adına toplantıya katıldım.izlenimle rimi azda olsa paylaşmak istiyorum. Hac üçüncü Yıla giriyor.Resmi hacilar 83000 kişi 60 Diyanetin 40 Şir ketlerin Bunla rın hepsi en az bir iki taksit ödemiş,pande mi nedeni ile bazıları bir kısım paralarını almış gitmek isteyenlerden 1000 riyal hesapta kalmayı diyanet şart koşmuş gitme gitmeme halen muamma.Gitmeme nin nedeni hastalık mazur görülebilir.Bun ca zaman geçmiş,13000 civarında üyesi olan Türsap,Pardon diyerek toplantı yapı yor yapsında çok geç. Sektörler içinde en çok mağdur olan Turizm sektörüdür.Tu rizm deyince Turist akla gelir.Hac Umre de bu kategoride,İnanç Turizmi ayrı bir konu Turist ülkemize çekmek devlet po litikssıdır.Türsap üyelerinin meşru hakkını savunmamış,gündeme almamış,kirasını dahi ödeyemeyen üyelerine çözüm ürete memiş yazılı görselde bile ciddi gündem olamamış.Üyelerini bilgilendirmemiş,sal dım çayıra mevlam kayıra anlayışı ile baş başa bırakmış. Geçte olsa iyidir toplantılar bilgilendirmeler.Toplantının ozeti.1.Hac umre ibadetinin değeri turist kadar yoktur 2.Sektör işsizlikten can çekişirken,Koyun can derdinde,Kasap et derdinde misalı Türsap üyelerden yıllık 5.800 Tl.Aidat isti yor.3.Hac konusu ya Suudi yetkililer bura ya gelir. Yada Türkiyeden yetkililer Suudi ye gider belki yol buluna bilir.Bu yazıyı ya zarken,Diyanet Reisimizin Suudi Arabista na gittiği,Hac umre konusunda görüşme ler yaptığı haberini aldım.Hayırlara vesile olur inşallah.4.Tüm islam ülkelerine umre serbest bir tek türkiyeye yasak. Sebepler toplantıda konuşulurken,ağırlıklı görüş siyasi bariyer diye biliriz.5.Hac umre turla rı olmazken,Turistlere tüm kapılar açık Tursabın elit takımıda bu alanda hem madden nemlenir hemde çaba gösterir. 6.Rusya,Ukrayna savaşında belki uzun yıl lar turist sayısı sekteye uğrar. Bu nedenle başta Türsap Devlet erkanı seferber olur.Başta Kudus mekke,medine turları başlayabilir.6.Milyarlarca Hac için yatırı lan paralar diyanetin hesabında Türsap için bir koz olamaz mı? Bankalarda bekleyen hacıların paralarının neması Haci taksitlerine neden tuz olmasın. Son olarak bu ýıl Hac belki, Umrenin açılacağına inanı yorum.Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler. Hac için müracaat etmiş sene lerdir bekleyen 70-80 lik Ahmet amcanın Fatma teyzelerin hürmetine açılmayan, kaprislere takılan kapıları aç Allah'ım. Vesselam....
Ekleme Tarihi: 24 Mart 2022 - Perşembe

TURİZM SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

18 mart 2022 Cuma günü Hac ve umre ile ilgili İlimiz Ş.Urfada Türsap yetkililerince bir toplantı yapıldı. Toplantıya çevre iller den,ilimizden Hac Umre işleri ile uğraşan şirket yetkilileri katıldı katılım doluydu. Bende TUR CENTER HAC UMRE Organis yonu adına toplantıya katıldım.izlenimle rimi azda olsa paylaşmak istiyorum.

Hac üçüncü Yıla giriyor.Resmi hacilar 83000 kişi 60 Diyanetin 40 Şir ketlerin Bunla rın hepsi en az bir iki taksit ödemiş,pande mi nedeni ile bazıları bir kısım paralarını almış gitmek isteyenlerden 1000 riyal hesapta kalmayı diyanet şart koşmuş gitme gitmeme halen muamma.Gitmeme nin nedeni hastalık mazur görülebilir.Bun ca zaman geçmiş,13000 civarında üyesi olan Türsap,Pardon diyerek toplantı yapı yor yapsında çok geç.

Sektörler içinde en çok mağdur olan Turizm sektörüdür.Tu rizm deyince Turist akla gelir.Hac Umre de bu kategoride,İnanç Turizmi ayrı bir konu Turist ülkemize çekmek devlet po litikssıdır.Türsap üyelerinin meşru hakkını savunmamış,gündeme almamış,kirasını dahi ödeyemeyen üyelerine çözüm ürete memiş yazılı görselde bile ciddi gündem olamamış.Üyelerini bilgilendirmemiş,sal dım çayıra mevlam kayıra anlayışı ile baş başa bırakmış.

Geçte olsa iyidir toplantılar bilgilendirmeler.Toplantının ozeti.1.Hac umre ibadetinin değeri turist kadar yoktur 2.Sektör işsizlikten can çekişirken,Koyun can derdinde,Kasap et derdinde misalı Türsap üyelerden yıllık 5.800 Tl.Aidat isti yor.3.Hac konusu ya Suudi yetkililer bura ya gelir.

Yada Türkiyeden yetkililer Suudi ye gider belki yol buluna bilir.Bu yazıyı ya zarken,Diyanet Reisimizin Suudi Arabista na gittiği,Hac umre konusunda görüşme ler yaptığı haberini aldım.Hayırlara vesile olur inşallah.4.Tüm islam ülkelerine umre serbest bir tek türkiyeye yasak.

Sebepler toplantıda konuşulurken,ağırlıklı görüş siyasi bariyer diye biliriz.5.Hac umre turla rı olmazken,Turistlere tüm kapılar açık Tursabın elit takımıda bu alanda hem madden nemlenir hemde çaba gösterir. 6.Rusya,Ukrayna savaşında belki uzun yıl lar turist sayısı sekteye uğrar.

Bu nedenle başta Türsap Devlet erkanı seferber olur.Başta Kudus mekke,medine turları başlayabilir.6.Milyarlarca Hac için yatırı lan paralar diyanetin hesabında Türsap için bir koz olamaz mı?

Bankalarda bekleyen hacıların paralarının neması Haci taksitlerine neden tuz olmasın. Son olarak bu ýıl Hac belki, Umrenin açılacağına inanı yorum.Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.

Hac için müracaat etmiş sene lerdir bekleyen 70-80 lik Ahmet amcanın Fatma teyzelerin hürmetine açılmayan, kaprislere takılan kapıları aç Allah'ım. Vesselam....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.