SADECE 800 KİŞİNİN YAŞADIĞI ŞEHİR MJALLBY ŞAMPİYON
SADECE 800 KİŞİNİN YAŞADIĞI ŞEHİR MJALLBY ŞAMPİYON
Avrupa Futbolunun önde gelen Ülkelerinden İsveç’in 2026 & 2027 futbbol sezonun bitimine 3 hafta kala Mjallby Şampiyonluğunu ilan etti.
İsveç’in güneyinde, adı zor telaffuz edilen Hallevik’ten doğan Mjallby mucizesi oluştu. 800 kişilik kasabanın Şampiyonlar Ligi rüyası, Mjallby tüm ezberleri bozdu!
Ne petrol zengini bir patron ne de milyar dolarlık bir yatırım fonu bulunmaktadır.
Bu şampiyonluğun arkasında sadece 800 nüfuslu bir balıkçı kasabasının İnancı, Aklı ve Tutkusu var.
İsveç’in güneyinde ve adı zor telaffuz edilen Hallevik’ten doğan Mjallby mucize şampiyonluğudur. Futbolun paraya endeksli yapısına sessiz ama etkileyici bir başarısıdır.
Peki bu olağanüstü sezonu mümkün kılan neydi?
Şansa mı dayanıyor, yoksa kusursuz bir planın sonucu mu?
Mjallby’nin İsveç 1. Futbol Ligi Allsvenskan’da, bitime üç hafta kala ilan ettiği tarihî Şampiyonluk, futbolun hâlâ sürprizlerle dolu kazanılabilen bir oyun olduğunu gösterdi.
Avrupa futbolunnda bu sezon, o fark yaratan hikâyelerden birini İsveç’te küçük balıkçı kasabası Hallevik'te yazıldı.
Aslında İskandinav futbolu son yıllarda benzer çıkışlara tanıklık edilmektedir. Norveç’ten Bodo/Glimt ve Danimarka’dan Midtjylland gibi kulüpler, ülke kulüplerimizden Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımlara karşı göstermiş oldukları mücadeleler dikkat çekiciydi.
Şampiyonlar Liğinden gruplara kalan Norveç’ten Bodo/Glimt yarın Galatasaray ile karşılaşacak.
İsveç futbolunun da böyle bir hikâyeye ihtiyacı vardı ve Mjallby bu boşluğu güçlü bir şekilde Şampiyon olarak doldurdu.
İsveç’in yeni Şampiyonu Mjallby, mütevazı stadında tarihi bir zafere imza atan Sarı & Siyahlılar 2026/27 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turlarında yer alacak.
Haber: Yakup CANBEYLİ Gazeteci, Spor Yazarı & Araştırmacı
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.