Afetlere Karşı Dayanışma ve Hazırlık Semineri düzenlendi
Afetlere Karşı Dayanışma ve Hazırlık Semineri düzenlendi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi iş birliğiyle düzenlenen “Afetlere Dayanıklı Şehirler ve Olası Afetlere Hazırlık” semineri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Seminerde, afetlere karşı bilinçli toplum ve hazırlıklı kurumların önemi vurgulandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seminerde yaptığı konuşmada, afetlerin yalnızca doğa kaynaklı olmadığını, aynı zamanda eksik iş birlikleri ve zamanında alınmayan kararların bir sonucu olduğunu belirtti.
Şanlıurfa’nın geçmişte yaşadığı deprem ve sel felaketlerine dikkat çeken Başkan Gülpınar, göreve gelir gelmez Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlatarak, “Biz bu şehirde işi baştan tutuyoruz. Afetlere dayanıklı şehir; sağlam binalardan önce, bilinçli insan ve hazırlıklı kurum demektir” dedi.
Başkan Gülpınar, afetlerle mücadelenin tek başına sürdürülemeyeceğini ifade ederek, “Hiçbir şehir bu mücadeleyi yalnız veremez. Ulusal ve uluslararası dayanışma şarttır. Şanlıurfa’da sergilediğimiz birliktelik ruhu, tüm dünyaya örnek oldu” sözleriyle dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
JICA Türkiye Ofisi Başkanı Daisuke Watanabe ve ekibine, ayrıca seminere katılan tüm katılımcılara teşekkür eden Gülpınar, Şanlıurfa’nın afetlere karşı daha dirençli bir şehir haline gelmesi için çalışmaların kararlılıkla süreceğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.