SİVEREK’IN HAKKI YENİYOR
SİVEREK’IN HAKKI YENİYOR
Şanlıurfanın BAL Lig 3.grupta Şampiyonluk mücadelesi veren Siverek Belediyespor Sahada ve Tahkim Kurulunda kazanmasına rağmen sosyal medya savaşı veriyor.
Şanlıurfalıların tamam mı birleşerek Malatyalılara sosyal medyadan cevap verdiler.
Şanlıurfalılar ve Sivereklilerden Malatyalılara sert tepki; “Federasyon baskı altına alınıyor”
Şanlıurfa’nın Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Siverek Belediyespor’un, hükmen mağlubiyet kararının Tahkim Kurulu tarafından bozulmasının ardından, Malatyalı bazı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar Siverek’te büyük tepkiye yol açtı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2 Şubat 2025 tarihinde oynanması planlanan Siverek Belediyespor – Onikişubat Spor karşılaşmasında, rakip takım sahaya çıkmadığı için Siverek temsilcisini 3-0 hükmen mağlup ilan etmişti. Bu karar, Siverek Belediyespor tarafından Tahkim Kurulu’na taşınmış ve kurul, hükmen mağlubiyet kararını bozarak son kararın daha sonra açıklanacağını duyurmuştu.
Ancak Tahkim Kurulu’nun nihai kararını henüz açıklamadan, bazı Malatyalı sosyal medya hesapları kararın açıklandığını iddia ederek Siverek Belediyespor’un yeniden hükmen mağlup sayıldığını öne sürdü. Bu iddialar, Siverek camiasında büyük rahatsızlık yarattı.
Siverekli taraftarlar, sosyal medya üzerinden yapılan bu açıklamaların federasyonu ve Tahkim Kurulu’nu baskı altına almaya yönelik olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi.
Kara Şimşekler Taraftar Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;
“Henüz karar açıklanmamış, hatta belki de karar alınmamışken bazı sosyal medya hesaplarından milletvekillerinin ismi kullanılarak yapılan açıklamalar, Tahkim Kurulu kararını etkilemeye yöneliktir. Bir an önce bu yöndeki söylemler sonlandırılmalı, algı oluşturma yerine karar beklenmelidir. Biz Siverekliler olarak bu durumu şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.”
Sivereklilerin tepki gösterdiği bu açıklamalar, kulübün adil bir süreç beklediğini vurgularken, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan baskıya karşı da sert bir duruş sergilendi.
Sivereklilerin hakkı yenmesin.
Haber Yakup CANBEYLİ (Gazeteci & Spor Yazarı)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.