Topal: Verimli tarlalar sular altında kaldı
Topal: Verimli tarlalar sular altında kaldı
Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Topal: "817 kilometre kare sulana bilir arazi barajın suları altında kaldı. Bu arazilerde Atatürk Barajı yapılmadan önce sulu tarım yapılır tüm Şanlıurfa ve çevresinin sebze ve meyve ihtiyacı karşılanırdı. " dedi.
29 yıl Türkiye Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra emekli olan kıdemli Başçavuş Hasan Topal Önderliğinde kurulan Berferat Derneği üyeleri her ay geleneksel olarak düzenlenen toplantıda dernek binasında bir araya gelerek birlikte yemek yiyerek sohbet ettiler.
1988 yılında Atatürk Barajı suları altında kalan, Arap Kantara, Lidar, Cimcime, Şarkan, köylerinden ve Fırat havzası üzerinde su altında kalan köylülerin oluşturduğu Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği üyeleri
Piazza AVM karşısında, Emmoş Bucak petrol ofisi yanındaki dernek binasında Başkan Hasan Topal öncülüğünde bir araya geldiler.
Dernek binasında bir konuşma yapan, Berferat Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli kıdemli Başçavuş Hasan Topal şunları söyledi: "Derneğimizin periyodik toplantılarından bir tanesi olan Ocak ayı toplantısını buğun icra etmiş bulunuyoruz.
Buğun yapılan toplantıda gelir gider durumunu ve Şanlıurfa'da bulunan büyük bir groos marketle üyelerimizin indirimli alış veriş yapması için anlaşma yaptığımızı belirtmek istiyorum.
Biz Berferat Köylüleri olarak 1988 yılında 120 köy ve bir ilçe olarak yaşadığımız coğrafya Atatürk barajı suları altında kaldı.
Maalesef dönemin yöneticileri ülkeyi yönetenler bu değerlerimizin yok olacağını düşünerek sahip çıkmadılar. Alelacele hepimizi yurdun değişik bölgelerine göce zorladılar. Ancak bu değerlerimizin günden güne alevlenip büyüyeceğini idrak edemediler, topraklarımızı değerlerinin çok altında kamulaştırarak, topraksız insanlara da ne haliniz varsa görün misali göç ettirdiler. Köyden şehirlere gelen bu insanların çoğu geçim sıkıntısı yaşama uyum sorunu yaşadılar. Bu ve buna benzer sorunlar halen varlığını devam ettiriyor.
817 kilometre kare sulana bilir arazi sular altında kaldı. Bu arazilerde Atatürk Barajı yapılmadan önce sulu tarım yapılır tüm Şanlıurfa ve çevresinin sebze ve meyve ihtiyacı karşılanırdı.
Sonuç olarak Biz Berferat Derneği olarak, haksızlığa uğradığımızı değerlendiriyor ve bu konuların kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum." Dedi. RAMAZAN GÜLER
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.