YAZAR NECDET ŞANSAL, URFA TARİH VE KÜLTÜRÜNÜ KALEME ALDI!

Yaklaşık 2 yıllık çalışmanın bir ürünü olan kitaplar geçtiğimiz gün kitap satış noktalarında bulunan raflarda yerini aldı. Ayrıca kitapları Atatürk Bulvarında bulunan Yeniurfa Gazetesinden ve 05422381368 ve 0414 2153032 nolu telefonlardan temin edebilirsiniz.

HABER MÜDÜRÜ MEHMET ER'E DE İMZALAYARAK TAKDİM ETTİ

Şanlıurfa'nın kültürünü, toplumun bilim, tarihsel, şehrin kendine özgü geleneklerini ve Urfa tarihinde yaşanmış düşünce ve davranışları konu alan kitaplar hakkında bilgiler veren yazar Şansal ayrıca yeni kitabını Gazetemiz Haber Müdürü Mehmet Er'e de imzalayarak takdim etti.

“URFA TARİHİ NET BİR ŞEKİLDE YAYINLANMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Önceki gün yayınlanan iki cilt kitabı hakkında muhabirimize bilgiler veren Necdet Şansal şu görüşlere yer verdi: “İki cilt halinde yayınlanan kitapları bir basın mensubu olarak yazmak bilinci içinde doğdu. Şimdiye kadar Urfa tarihi ve kültürünün derli toplu bir şekilde yazılmadığı düşüncesindeyim. Urfa tarihi şimdiye kadar açık seçik net bir şekilde yayınlanmadığını düşünüyorum. Bu benim düşüncem. Bu nedenle bu kitabı yazmaya başladım.

URFA, ORTADOĞU'NUN EN ÖNEMLİ MERKEZİ KONUMUNDA

Eski Urfa kültürü hakkında ise Urfa çok zengin kültüre sahip her konuda gerçekten Ortadoğu'nun en önemli merkezi konumunda, burada çok farklı meseleler olmuştur, bunları kıssadan hisse gibi ele alarak tarihi Urfa kültürünü de bu amaçla yazdım. Kültür denilince dar bir kalıpta düşünüyoruz öf, adetler, gelenekler, musiki falan diye düşünüyoruz ama sonra araştırınca kültürün çok kapsamlı bir kavram olduğunu anladım. Düğünden, evlenmeden tutalım yaşama tarzı kadına kadar Urfa'da çok sınıflar farkının önemi yoktu. Sosyal ve sınıflar arasındaki farklara kadar Urfa halkına mal olmuş şairler, yazarlar, din adamları da bir kültür alanı oluşturuyor. Kültür denilince bunları da yazmak zorunda kaldım.

2 YILDIR BU KİTAPLARIN ÇALIŞMASINI YAPIYORUM

Özenle üzerinde durduğuma inanıyorum. Resmi ideolojinin dışında halka gerçeklere incitmeden doğru anlatan tarzda iki kitap yazdığıma inanıyorum ve bu kitapları Şanlıurfa halkına ve okuyucularıma sunmaktan onur duyuyorum.” Dedi.

HASAN GÜLER