“Urfalı atçılar üvey evlat muamelesi görmesin”

Şanlıurfa yarış gün sayılarını yeterli bulmaması nedeniyle geçtiğimiz gün ve 1 Ocak 2024 Pazartesi günü Şanlıurfa’da koşulması gereken yarışların bölge atçılarının at sahipleri ortak bir kararla atlarını deklare etmemeleri üzerine kendisi de at sahibi olan ve At Sahibi ve Yetiştiricilerinin yaptıkları eyleme destek veren Yerli ve Milli Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdulvahap Toprak konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Toprak açıklamasında; “Şanlıurfalı at sahibi ve yetiştiricileri yıllardır üvey evlat muamelesi görüyorlar ve atçılık ikramiyelerinden asla hakettiği payı alamadılar ve halende alamıyorlar. Ayrıca başka illerde hipodrumlarda ne masraf gidiyorsa bizim yaptığımız masraf ta aynı ama gelire bakıldığı zaman onlardan daha az bir gelirimiz var bu haksızlıktır. Diğer hipodromlardaki ( ot, yem, talaş, ilaç ve seyis gideri ve nakliye vs. ) gibi genel giderleri yöremiz olarak’ ta fazlası var eksiği yok buradaki at sahibi arkadaşlarımızda ziyadesiyle harcama yapmasına rağmen neden karşılığını alamıyorlar?  Bitkisel ilaç tedavisinde kullandığımız ilaçlara belki batıdaki hipodromlardaki atçılarımızdan daha fazla ödüyoruz ama iş yarış ikramiyesine gelince üvey evlat muamelesi görüyor.

“URFALI ATÇILAR DAHA UZUN BİR YARIŞ SEZONU İSTİYORLAR”

Şanlıurfalı atçılar, 1 Ocak’ta başlayıp 24 Haziran’da sona eren sezonun bölge yarışçılığı için yeterli olmadığı düşüncesindeler. Kasım ayının 18’inde başlayacak olan Kış Sezonu yarışlarının Eylül ayının başına çekilmesini ve böylelikle sezonun 2 ay daha uzatılmasını istiyorlar.

Bakanlık ve Türkiye Jokey Kulübü konunun takipçisi olmasını ve soruna biran önce çözüm bulmasını istiyoruz.” Dedi.