Urfa Turizmi Japonya'da Tanıtılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri ile birlikte Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gitti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyagül, gerek yurt içinde gerek yurt dışında çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül’ün yurt dışında bu defaki durağı Japonya oldu. Başkan Beyazgül Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri ile birlikte  başkent Tokyo’ya gitti.

Tokyo’ya giden heyet içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yer aldı. Heyet burada Temsilciler Meclisi’nde Türk-Japon Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Ichiro Aisawa ile bir araya geldi.

Beyazgül yapılan görüşmede Şanlıurfa açısından ve tarih açısından önemli bir konuma sahip olan Göbelitepe ve Karahantepe’nin konuşulduğunu ifade etti.

“BU YIL TÜM DÜNYA ŞANLIURFA'YI DUYACAK”

Zeynel Abidin Beyagül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Türkiye Belediyeler Birliği Üyelerimizle birlikte Tokyo’dayız. Temsilciler Meclisi’nde Türk-Japon Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili @ichiroaisawa ile bir araya geldik. Şehrimizi ve turizm değerlerimiz olan #Göbeklitepe'yi, #Karahantepe'yi konuştuk. Bu yıl tüm dünya #Şanlıurfa'yı duyacak, şehrimizi konuşacak.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yamada Kenji'ye Türkiye Belediyeler Birliği olarak ziyarette bulunduk. Turizmde işbirliğini artırmak ve kardeş şehir projeleriyle gelecek turistleri şehrimize davet etmek adına çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” İfadelerine yer verdi.