Urfa İHH’dan Gazze İçin Motor Konvoyu

Şanlıurfa İHH’nın çağrısı ve organizesi ile cumartesi günü saat 16.00’da ŞUTİM’de toplanan motorcular Filistin ve Türkiye bayrakları ile motorlarını süsleyip Gazze direnişi lehine sloganlar attı.

İHH İl Başkanı Behçet Atila, Gazze’deki son gelişmeler hakkında kalabalığa bilgi verip yapmamız gerekenleri dört maddede halinde sıralayarak; “sürekli meydanlarda olup güçlü eylemler yapmalıyız, Siyonist terör örgütü İsrail’in mallarını/ürünlerini kısa süreliğine değil her daim boykot etmeliyiz, nakdi yardımlarda bulunmalıyız ve dua etmeliyiz. Bugün ki eylemimiz motor konvoyudur. Konvoya destek veren başta Aziz Motor’un sahibi ve kulübü başkanı sayın Müslüm Tıkbıyık’a ve destek veren tüm motorculara teşekkür ederiz” dedi ve katılımcı motorculara konvoy boyunca dikkat etmeleri gereken hususları hatırlattı.

Daha sonra Şanlıurfa İHH gönüllüsü Mehmet Mintaş basın açıklaması okudu ve yaklaşık 80 motorluk konvoy tekbirler ve marşlar eşliğinde hareket etti. Konvoy; ŞUTİM, Kuyubaşı Petrol, Harran Kapı caddesi, Balıklıgöl Dergah, Haşimiye, Karameydanı, Şehir merkezinden, Abide kavşağı, Diyarbakır Yolu’ndan Karaköprü’deki Şanlıurfa Fuar Merkezi önünde son buldu.

İHH İl Temsilcisi Behçet Atila, Fuar merkezi önünde katılımcılara teşekkür edip; inşallah bir dahaki toplanmamız Gazze’nin zaferi için olsun dedi. Daha sonra eylem sonlandırılıp, kalabalık sessizce dağıldı.