ŞENOCAK: ZEYTİN ORMAN AGAÇI KAPSAMINA ALINIYOR

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Gülender Zemzem Açanal’ın yaptığı girişimlerin sonuç verdiğini ve 'zeytin ağacının yeniden orman ağaçlarından sayılacağını aktardı.

Şenocak, "Önümüze gelen tüm siyasilere yalvardık ve çabamız sonuç verdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dedi.

2016 yılında kurdukları platform ile tüm siyasilerle görüşme yaptıklarını belirten Şenocak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal'ın Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüştüğünü ve yasanın hazırlandığını söyledi. 

Şenocak, yaptığı açıklamada, "Zeytin ağacının, orman ağaçları kategorisine alınması için uzun bir mücadele verdik. 2006 yılında mücadelemize başladık ancak resmi olarak 2016 yılında da Zeytin Ağacı Platformu'nu kurduk. Önümüze gelen tüm siyasilere bu konuda destek vermesi için yalvardık. Sağ olsun, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, bu işlerin başından sonuna kadar bizimle beraberdi. Daha vekil olmadan öncede biliyordu problemi. Açanal, Bakan Yardımcı Hadi Tunç ile görüştü ve sözü aldı. Şu anda yasa kaba taslak hazırlandı. Zeytin, orman ağacı olacak. Öyle olunca hem Türkiye hem de Urfa nefes alacak. Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir yasanın çıkmasına vesile olacağız inşallah. Bu kanun çıkarsa Urfa'nın ekonomisi 10'a, 20'ye katlanır. 1-2 zeytin ağacı bir ailenin ihtiyacını karşılıyor zaten. Yüz binlerce zeytin ağacından yüz binlerce aile istifade edecek" dedi.