ŞAİR-YAZAR HALİL DOĞAN´IN YENİ KİTABI ÇIKTI!

Daha önce de şair ağladığında mısralar susar (şiir )2015 tevn yayınları, 2.ci Körebe düşler roman tevn yayınları İstanbul, xınekî şîn xınekî jîn (2017) Kürtçe şiir ve yeni kitabı, Evrenin Sesini Dinliyorum,  Yaralı Güneşin Ülkesinde kitabından sonra “Bekes’in Ayak İzleri” raflardaki yerini aldı.

Sidar Yayınlarından yayınlanan kitap Dersimli bir kişinin hayatına yer verildi.

Yeniurfa Gazetesine gelerek yeni çıkan kitabını gazetemiz Haber Müdürü Mehmet Er’e hediye eden Şair-yazar “Bekes’in Ayak İzleri” isimli kitap ile ilgili bilgilerde verdi.

Halil DOĞAN Kimdir

Urfa ili Bozova ilçesine bağlı Kevik köyüne bağlı Aşmesor mezrasında 1972 yılında doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Urfa’da tamamladı…

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve İşletme Bölümlerini bitirdi ardından Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu tamamladı.

GAP Ekspres Gazetesi, Çağdaş Fırat Gazetesi olmak üzere her iki gazetenin genel yayın yönetmenliği ile

Urfa Haber Aktif Gazetesi ve Urfa Olay Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Halen Yeni Urfa Gazetesi'nde köşe yazarlığını sürdürmektedir…

Halil DOĞAN’ın; şimdiye kadar yayımlanmış 5 kitabı bulunmaktadır.

İlk kitabı "Şair ağladığında mısralar susar” Tevn Yayınları (Şiir) Mart 2015, İkinci kitabı; "Kör ebe düşler" Tevn yayınları (Roman) Eylül 2015 ve Nisan 2017’de (Şiir) “Hinekî Şîn, Hinekî Jîn” Kürtçe yayımlandı, ardında, “Evrenin sesini dinliyorum” (Şiir) Favori Yayınlarında Ekim 2020’de yayımlandı.

Son olarak “Yaralı Güneşin Ülkesinde”

 (Roman) Sidar yayınlarından Kasım 2022’ de yayımlandı.

 Bunun yanı sıra Kürt Edebiyatçılar Derneği Şanlıurfa İl temsilciliğini de yapmaktadır ayrıca amatör olarak fotoğrafçılık sanatını da icra eden şair ve yazar Urfa’da muhasebecilik mesleğini sürdürmektedir.