Öğrencileri ile yemekte buluştu

En son Ramazan ayında da iftarda bir araya gelen öğrenciler, başka özel günlerde de seçkin konukların davetli olduğu benzer etkinlikler düzenliyorlar.

Bayram buluşması hem Kurban eti ile yapılan bir Bayram yemeği hem de üniversiteyi kazanan ve başka şehirlere okumaya gidecek olan öğrencilere bir uğurlama yemeği niteliği taşıyordu.

Başka illere gidecek öğrencileri için Ahmet Nas bizimle şu duyguları paylaştı: "Bazı öğrenci arkadaşlarımız 2 yıl(önlisans) veya 4 yıl(lisans) eğitimlerini tamamlamak üzere geçici süreliğine şehrimizden ayrılmak zorunda kaldılar. Şehirden bedenen ayrılıyorlar fakat ruhani birliğimiz devam ediyor. Uçak mesafesiyle en uzak olana bir saat gerektiğinde hepsiyle bir telefon kadar yakınız. İstanbul'a, İzmir'e, Adıyaman'a Kahramanmaraş'a, Karabük'e, Erzurum'a, Gaziantep'e, Çanakkale'ye, Hatay'a vb. yolculadık arkadaşlarımızı,  daha da fazlası var şimdi aklıma gelen bu illere gidenler. Öğrenci arkadaşlarımızı uğurlarken; gittikleri şehirde bulunan şehrin eşrafından tanıdıklarımızın isimlerini vererek onlara ulaşmalarını rabıta halinde olmalarını da tembih ettik. Uzaktaki hatırımızı kırmayacak dostların desteğiyle, Allah'ın izniyle her biri kendi ayakları üzerinde duracak kifayete sahipler zaten. Hem Urfa'dakilerin hem de başka illere gidenlerin bu hafta okulları açılıyor. Onlarla Bayramı da vesile ederek Kurban etinin şifasıyla bir yemek yedik. Gelenlerin ayaklarına sağlık, afiyet şifa olsun." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER