VELİLER TEDİRGİN! KARAKÖPRÜ’DEKİ OKUL AĞIR HASARLI!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin etkili olduğu Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde birçok bina ağır hasar aldı. Deprem dolayısıyla ağır hasar aldığı tespit edilen binalar boşaltılırken, yıkım işlemleri henüz gerçekleşmedi. Ağır hasarlı binaların ne zaman yıkılacağına ilişkin henüz bir adım atılmazken, Karaköprü ilçesinde bulunan Mete Has İlkokulu’na öğrencilerini gönderen veliler söz konusu durumdan tedirgin. Okulun hemen solunda bulunan Hz. Aişe Camisi’nin ağır hasarlı olması, okulun arkasındaki binanın ağır hasarlı olması velileri en çok tedirgin eden konuların başında geliyor. Öte yandan CHP Haliliye İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Huri Büyükhatipoğlu, ve Gazeteci Hüseyin Özkan Sosyal medya hesaplarından birçok velilin tedirgin olduğunu dile getirdi.

 

BÜYÜKHATİPOĞLU’NUN TEDİRGİNLİĞİNİ BİRÇOK VELİ DE DİLE GETİRİYOR

Sosyal medyada söz konusu binalarla ilgili yetkilerin harekete geçmesini isteyen CHP Haliliye İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Huri Büyükhatipoğlu, “Siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak, bir veli olarak yetkililere seslenmek istiyorum. Çocuğumun ve daha birçok evladımızın okumuş olduğu Karaköprü Mete Has İlköğretim Okulun çevresinde birçok boş ve yıkılmayı bekleyen bina var. Lütfen gereğini yapın bir can daha yanmasın...” ifadelerini kullandı. Büyükhatipoğlu’nun tedirginliğini birçok veli de dile getiriyor.

 

GAZETECİ ÖZKAN

Psikolojimiz allak bullak olduğunu ve bir de bunun tedirginliğini dile getiren Gazeteci Hüseyin Özkan sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi;  “Bizim de çocuğumuz bu okula gidiyor. Zaten psikolojimiz allak bullak. Bir de bunun tedirginliğini yaşıyoruz. Ben de bir gazeteci olarak değil bir vatandaş olarak soruyorum. Kentteki bu ağır hasarlı binalarla ilgili ne bekleniyor.? Bununla ilgili Süleyman kim, mühür kimde?” dedi. İBRAHİM TAŞ