HDP’DE HEDEF 7 VEKİL

HDP Urfa İl Eşbaşakanı Aliye Kızıldamar ise, “Biliyoruz ki basın bir toplunun gözü, kulağı ve dilidir. Demokratik siyaseti hayata geçirme iddiasında olan bir partiyiz. Basın mensupları da toplumun sorunlarına karşı duyarlıdır. Birlikte çözüm yollarını inşa etmek temelinde bir aradayız.” dedi.

Kahvaltı sonrası parti temsilcileri gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa’da yaşanan sorunlar ele alındığı toplantıda  gazetecilere yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren HDP İl Eşbaşkanı Ahmet Atış; “Şanlıurfa’da genel seçimlerde hedef 7 vekil. Urfa’daki adaylar, artık Urfa’dan belirlenecek. Dışarıdan aday getirilmeyecek, artık adaylarımızı Urfa’dan belirleyeceğiz.” İttifaklar konusuna değinen eş başkanları,”İsimler üzerinde durmak gereksiz bir durum, ilkeler üzerinden konuşmak gerek, diyalog önemli bu noktada. İttifaklar adayların belirlenmesi noktasına sıkışmış, bu halklar iki bloga mecbur değildir. Şu aşamada biz Nuh’un gemisini inşa etme çalışmalarını yürütüyoruz.

HDP Karaköprü İlçe Eşbaşkanı Ferzan Topla, “ Urfa’da gördüğümüz eksiklikler üzerine bu buluşmayı düzenleme kararı aldık” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan yöneticiler katılım sağlayan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.