KASSAK KOMISYONU BAŞKANI KURT, AHMET ÖZAL ILE KAHVALTIDA BULUŞTU

Rahmetli Cumhurbaşkanımızın köylerimize yol, elektrik, su gibi önemli hizmetlerinin olduğunu defaatle altını çizen Başkan Kurt, Merhum Turgut Özal’ı rahmetle yad etti.

 

8. Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal’ın Türk milletine emaneti olan oğlu Ahmet Özal ise ülkemizin geçmiş dönemlerde zor hadiselerden geçtiğini, Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın serbest piyasa ekonomisine geçmesinin önemli bir reform olduğunu belirterek bugünkü ilerlemenin Avrupa’ya açılan ticaret yollarının önemli rolü olduğunu belirtti.

 

ASİAD Başkan Yardımcısı ve KASSAK Komisyonu üyesi Fahri Yağlı ise gençliğinde Avrupa’dan gelen bir akrabasının kendisine 10 dolar harçlık verdiğini, serbest piyasa ekonomisine geçiş döneminin öncesinde döviz taşımanın yasak olduğu dönemlerde 10 doları saklamasından dolayı tutuklanma kaygısı yaşadığını belirterek tebessümlere neden oldu.

 

ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya ise KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt ve 8.Cumhurbaşkanımızın oğlu Ahmet Özal’a teşekkür ederek onur konuğumuz Ahmet Özal Bey’e toplantıya katılımlarından dolayı şükranlarını sundu.

 

KASSAK Komisyonu Başkanı Salih Kurt ile samimi görüntüler veren Ahmet Özal’a teşekkürlerini sunan Başkan Kurt ise sözlerini şöyle devam ettirdi:

 

“Yaşadığımız bölge itibari ile zor bir coğrafyada bulunduğumuzdan geçmiş devlet büyüklerimizin ve mevcut idarecilerimizin ülkemizi ve devletimizi yönetirken çok ciddi zorluklarla karşılaştıkları ve gelecek nesillerimiz için verdikleri mücadeleleri göz önünde bulundurarak aziz Türk Milletinin şanlı tarihini iyi bilmesi, İslam’dan sonraki en büyük mecburiyettir. Bunun için Kaşgarlı Mahmud’un 1072 yılında kaleme aldığı Divan-ı Lügat’it Türk’te belirttiği üzere seçilmiş Türk Milletinin tarihe ve geleceğe adalet, hoş görü ve tatlı sözlülükle yön vereceği Allah’ın insanlığa vaadidir. Bu nedenle başta 8. Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal olmak üzere bütün devlet büyüklerimizi saygı, sevgi ve hürmetlerimizle yad ediyoruz.”