MÜDÜR GÜLÜM’DEN URFALILARA 5 MÜJDE BİRDEN!

Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç’a gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Müdür Gülüm, Şanlıurfa’da sağlık sektöründe önemli adımların atılacağının müjdelerini verdi.

Kısa süre içeresinde Şanlıurfa’nın kırmızı kategoriden turuncu kategoriye geçmede en önemli pay sahiplerinden biri olan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm “Haydi Şanlıurfa Mavi kategoriye” diyerek te vatandaşlara biran önce korona virüs aşısı olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Yazı İşleri müdürümüz Şahban Kılıç’ın sorduğu sorulara içtenlik ile cevaplar veren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Karaköprü ilçesinde bulunan ağız diş sağlığı ek binasının içerisine 4 tane çocuk polikliniği açılacağını, Haliliye Devlet Hastanesi yanında bulunan binanın çocuk hastalıklarına ayırılacağını, Şanlıurfa şehir hastanesinde çalışmaların başladığını, Devteştindeki binanın Ağız Ve Diş Hastanesi Olacağını, Eski Harran Üniversitesi hastanesi diye bilinen ve yıkılan yere 50-70 yataklı çocuk hastanesi yapılması planlandığının müjdelerini sıraladı.

Şanlıurfa'da çeşitli noktalarda sağlık sektörünün daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaları olacağını belirten Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI EK BİNASI ÇOCUK POLİKLİNİĞİ OLACAK

Şanlıurfa’mızın Karaköprü ilçesinde bulunan ağız diş sağlığı ek binasının içerisine 4 tane çocuk polikliniği açılacak. Şu anda bir tek Eyyübiye Hastanesi'nde var. Vatandaşlarımız bu konuda çok talepte bulundular. Bizde pandemi biter bitmez bu dalganın geçmesini bekliyoruz orayı 24 saat üzerinden acil hizmeti vereceğiz çocuk poliklinikleri olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek.

HALİLİYE DEVLET HASTANESİNİN YANINDAKİ BİNA ÇOCUK HASTANESİ OLACAK

Şanlıurfa'da üç noktada bu türden çalışmalarımız olacak. Biri eski OSM diye bilinen Haliliye Devlet Hastanesinin yanında kaba inşaatı bitmiş bir yer var orayı bitirip mevcut çocuk ağırlıklı hastaneye dönüşecek. Ayrıca aynı hastaneye kemoterapi ve kadın doğum da ilave edeceğiz. 3-4 ay içeresinde bitirmeyi planlıyoruz.

DEVTEŞTİNDEKİ BİNA AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ OLACAK

Haliliye Belediye tarafından bize verilen Devteşti’nde bulunan bina Ağız ve Diş Hastanesi olarak vatandaşlara hizmet verecek. O bölgede yaşayan insanlara hizmet verecek.

ŞEHİR HASTANEMİZİN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Şanlıurfa şehir hastanesinde çalışmalar başladı, devam ediyor. Hastanenin temel kazımın da 3 ay dinamit ile aşağı inilecek. Bize söylenen 2023 Ocak ayında orası 1780 yataklı şehir hastanesi hizmete başlayacak. İstediğimiz zaman bu yatak sayısını iki katına şehir hastanesinde çıkarabileceğiz. Hiç bir sağlık hizmetini bozmadan yatak sayısı iki katına çıkabiliyor. 

YIKILAN BİNA ÇOCUK HASTANESİ OLACAK

Eski Harran Üniversitesi hastanesi diye bilinen ve yıkılan yere 50-70 yataklı çocuk hastanesi yapılması planlanıyor. Urfa en genç nüfusa sahip illerden biri o yüzden çocuk hastanelerine ihtiyacımız var. Aşıya teşvik için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Şanlıurfalı kardeşlerimiz vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna veya mobil aşı istasyonlarına giderek aşılarını olsunlar.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER