SANAYİ ESNAFI KESİNTİLERDEN BIKTI

DEDAŞ'ın bölgede uyguladığı kesintiler çiftçilerle birlikte sanayici ve esnafı vuruyor.

Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir bölümünün GAP bölgesinden karşılandığını belirten esnaflar, enerjinin tam merkezinde olmamıza rağmen DEDAŞ tarafından elektrik kesintileri rutine bağlandığını belirttiler.

Uygulanan kesintiler özellikle sanayici, esnaf ve sanatkârı büyük ölçüde vururken, zaten kısıtlı imkanlarda yapılan üretimi de durma noktasına getirdi.

Şanlıurfa’da son bir ay içerisinde artan ve gün içerisinde saatlere varan kesintiler karşısında esnaflar büyük zarar görüyorlar.

Elektrikleri keserek toplumun geneline zarar veren DEDAŞ, büyük ekonomik kayıplara da yol açıyor. Üretim yapan esnafın elektriklerini keserek işlerini durma noktasına geldiğini belirten Şanlıurfa Evren Sanayi esnaflarından İbrahim Halil Pakır, Şanlıurfa da yaşayan bütün siyası göçler sesimizi duyun. GAP’in başkenti elektriğin üretildiği Şanlıurfa da maalesef sabah saat 10 halen elektrikler kesik. Esnaf mağdur kepenkler açılmıyor. Lütfen bu işkenceye bir son verin yaklaşık 10.000 çalışan kaderine terkedilmiş mağdurdur sorunlarımızı biran önce çözün diyerek sitem etti.