BARO’DA YENİ BAŞKAN İZOL OLDU

Şanlıurfa Barosu Olağan Genel Kurulu Tahir Elçi konferans salonunda başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

Covid19 nedeniyle yaklaşık 7 aydır ertelenen Şanlıurfa Barosu Başkanlık seçimi 1 Temmuz’da başlayan normalleşmenin ardından genel kurullar ve kongreler yapılmaya başlandı.

Şanlıurfa Barosu seçiminde Baro Başkanı Abdullah Öncel yeniden aday olmazken, Şanlıurfa Baro Başkanlığı için yarışan adaylardan arasında Reşit Tartış, Halil Olgun, Mehmet Velat İzol ile Serhat Demiryeri başkanlık için yarıştılar.

Şanlıurfa Barosu 35. Olağan Genel Kurulu Tahir Elçi konferans salonunda yapıldı. 4 adayın yarıştığı seçimde Şanlıurfa Barosu Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Velat İzol 362 oyla Urfa Barosu Başkanı oldu. Diğer Adaylar Halil Olgun 330, Serhat Demiryeli 202 ve Reşit Tartış 283 oy aldı.

Seçimim sonuçlarının kesinleşmesi ile konuşma yapan yeni Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol, önceki Urfa Barosu Yönetimine teşekkür etti. Diğer baro başkanı adaylarına seçim sürecinde göstermiş oldukları centilmenlikten kaynaklı teşekkür eden İzol, "Kazanan Urfa Barosu oldu" dedi.

Urfa Barosu’na kayıtlı 2008 avukat bulunurken, seçimleri Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri de izledi.

MEHMET ER