TÜRKİYE GENELİ İŞÇİLERE HİZMET EDECEK YENİ BİR İŞÇİ SENDİKASI KURULDU

 Türkiye geneli işçilere hizmet edecek yeni bir işçi sendikası kuruldu.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, Şanlıurfa’da özel mekanda ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya Konfederasyon Başkanı Mahmut Şahin, Tüm Emek İş Sendikası Genel Kurucu Başkanı Yahya Zarf, Sendika yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Tüm-İş Konfederasyonu merkezli 10’uncu sendikalarını kurduklarını açıklarken çalışan işçilerinin sorunlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Orman çalışanları ile alakalı bir Sendikanın kuruluşu için bir araya geldik. Bütün sendikalar, bütün konfederasyonlar, bütün yapıların genel merkezi bürokrasi şehri Ankara'ya giderler. Biz Ankara'da genel merkezi olan bir sendika kurmadık kurmayacağız. Çünkü Ankara'nın buradaki işçi sorunlarıyla çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ankara'ya giden, Anadolu'yu unutuyor. Hani biz yerinde yönetim adı altında yani yerelde yönetim ve yerinde işçinin sorunlarını bize takip edecek orada çözüm arayacak Sendika kuruyoruz. Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde tüm iş Konfederasyonu na bağlı sendikalar var. Çeşitli iş kollarında Giresun'da var, Erzurum'da var, Adana'da var, Diyarbakır'da olacak inşallah, İzmir'de var, Kayseri'de var, Konya'da olacak inşallah. Yani şu anda da Şanlıurfa'da bir Sendikanın kuruluşu için geldik. Çok yanlış bir uygulama var şu anda kurumların başında ki yöneticiler sanki sendika başkanı gibi davranıyorlar. Sendika başkanları da o kurumun sanki Bakanı gibi Başkanı gibi davranıyorlar. İç içe girmiş bu iş, işçi sorunlarını çözmekten çok uzaklaştırıyor sendikacılığı Biz o anlamda başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin bütün şehirlerindeki yöneticileri birlikte kamu yöneticilerine buna belediye başkanları da dahil sendikalar konusunda herhangi bir taraf tutmamaları için uyarıyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları da tek tek yazıyoruz. Şunu söyleyeyim bize uygulanan sıkıntılar bize geçen işçilere tutanak tutma tehditleri sürme tehditleri oradan oraya görevlendirme tehditleri bir oyuncak gibi bir kamu kurumundan ziyade bir Sendikanın sanki bir taşıma şirketi gibi kamu kurumlarını tek tek yazdığımı da tekrar hatırlatıyorum sendikacılık gerçek noktasına gelecek siyasetle beraber sendikacılık olmaz. Eğer bir Sendikanın arkası siyaset varsa o Sendika sarı sendikadır. Utanç verici bir durumdur. Ama bunun gururla söyleyenler var Tüm iş Konfederasyonu herhangi bir siyasi parti ile bağ yoktur olmayacaktır da. Siyasetin kötü olmasından kaynaklanmıyor. Siyasi sendikacılar kötü olmasından kaynaklanıyor. Buna son noktayı Tüm İş Konfederasyonu koymaya kararlıyız ve Anadolu'nun her tarafına yayılıp gerçek sendikasını göstereceğiz. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER