İZZET ÇİFTÇİ: DEVLET BÜYÜKLERİMİZ KURAKLIĞA EL ATSIN

2021 Yılının kurak geçtiğini ve bu kuraklığın hasarı büyük olduğunu söylenen Başkan Çiftçi; Türkiye'de 22 ilde tarımsal kuraklık yaşanıyor. Ekim-Nisan ayları arasında yağışlar, geçen yıla oranla yüzde 18, 6 azaldı. Bu durum, özellikle buğday ve arpa gibi hububat üretiminin yanında hayvancılık sektörünü de olumsuz etkilendiğini aktardı.

Başkan Çiftçi; Özellikle Güneydoğu Bölgesi ve Şanlıurfa’da kuraklıktan nasibini fazlasıyla aldı. Yaşanan kuraklıkla beraber birçok sorun gün yüzüne çıktı. Şanlıurfa’nın ikinci gelir kaynağı hayvancılık özellikle bu sektörde besicilik etkilenmekte bu nedenle yükselen arpa fiyatları geçen yıl nazaranla yüzde yüz yükselmiş olup daha da yükselmekte besiciliğimiz sadece arpayla yapıldığı için yükselen yem fiyatları doğal olarak ete fiyatları da yükselecek ve hayvancılık besicilik yapan vatandaşlarımız ellerindeki hayvanları satıp yerine koymayacaktır.  Kurak bir yıl yaşadığımızdan dolayı tarım ve hayvancılık etkilendi. Dedi.

Devlet büyüklerine seslenen Başkan Çiftçi; buradan özelikle sayın cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza ve Şanlıurfa Milletvekillerine sesleniyorum zor süreçler geçiren çiftçilerimize destek olmalarını bekliyorum. Tarım bakanlığına düşen görev ve bize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekmektedir. Devlet erkânlarından beklentimiz;

1-Arpa fiyatları dengelemek için gereken adımları atılması.

2-Zarara uğrayan çiftçilerimizin desteklenmesi.

3-Stokçuların önüne geçmesi için denetimlerin artırılması gerekmektedir.

 “ANIZLARI YAKMAYIN”

Anızın yakılmaması gerektiğini aktaran başkan çiftçi, anızlarımızı yakmamalıyız. Anız yangınları hem çevreye hem toprağa zarar vermektedir. Anız yakmaktan vazgeçip saman haline dönüştürüp piyasa ya sürmeliyiz. İfadelerini kullandı.