BAŞKAN YILDIZ: YAZILI VE DİREKSİYON SINAVLARI YAPILACAKTIR

Bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini isteyen Yıldız, “Vatandaşlara uyarım, böyle tür sosyal medya paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda önemle rica ediyoruz. Böyle bir şey gerçek değildir, yalan bir haberdir yılbaşından sonrada diğer yıllarda da hem yazılı hem de direksiyon sınavları yapılacaktır” dedi.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasıymış gibi gösterilerek ehliyet sınavının yılbaşından sonra yapılmayacağı yönündeki iddialar kafaları karıştırdı. İddianın ardından sürücü kurslarına ehliyet için yapılan başvurular azaldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir açıklaması olmadığı ortaya çıktı. Sürücü kursları asılsız iddiaya tepki gösterdi.

Yıldız, vatandaşların söz konusu paylaşım nedeniyle kayıt yapmadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bu konuda sadece sürücü kurslarımız değil ehliyeti olmayan vatandaşların bir çoğu bu konuda doğal olarak gerçeklilik açısında sorular soruyor bizde böyle bir şey olmadığını defalarca söylememize rağmen vatandaş paylaşılan videodan dolayı sınavın yapılmayacağı düşüncesiyle sürücü kurslarına kayıtlarını yapmamaktalar.

Bu konuda sadece sürücü kurslarımız değil ehliyeti olmayan vatandaşların bir çoğu bu konuda doğal olarak gerçeklilik açısında sorular soruyor bizde böyle bir şey olmadığını defalarca söylememize rağmen vatandaş paylaşılan videodan dolayı sınavın yapılmayacağı düşüncesiyle sürücü kurslarına kayıtlarını yapmamaktalar. Vatandaşlara uyarım, böyle tür sosyal medya paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda önemle rica ediyoruz. Böyle bir şey gerçek değildir, yalan bir haberdir yılbaşından sonrada diğer yıllarda da hem yazılı hem de direksiyon sınavları yapılacaktır. Dedi.