300 GIDA KOLİSİ İDLİB’E GÖNDERİLECEK

İhtiyaç Sahibi insanlara bir tır gıda,giyim ve battaniye Yardımı gönderdi.

Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir! Bu sebepledir ki, biz Müslümanlar dünyanın neresinde bir ezilen, üzülen, yuvasından olan, dertli görürsek onun derdiyle dertlenir, acısını, üzüntüsünü paylaşır, o acıyı dindirmek için elimizden gelen desteği verir, gayreti gösteririz. Bunu da ‘Müslüman’ın derdiyle dertlenme’ vasfımızın bir gereği biliriz. Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir. Bu sebeple de, açlık içinde kaldığını gördüğümüz komşularımız ve ülke sınırımıza komşu olan ülke halkının açlığına çare bulmadıkça evimizde huzur içinde uyumamızın. Müslüman şahsiyetimizle bağdaşmayacağını düşünüyoruz. 15 Mart 2011 yılında patlak veren Suriye’deki savaşta, nüfusun 1/3 ‘ü yerinden göç etmiş. 1 milyon insan üzerinde hayatını kaybederek, bir o kadarı yaralı ve sakat, binlercesi de kayıptır.

Şu an Türkiye sınırımızda yüzbinlerce Müslüman kardeşimiz bu kış şartlarında derme çatma çadırlarda, ve kimileri açıkta yaşam mücadelesi vermektedir. Üzerinde oturacak hasırı, üzerine örtecek battaniyesi olmayan bu mazlumlara Türkiye haricinde kimse yardım etmemektedir gönderilen bu yardımlar Şanlıurfa’dan mazlumların bir nebze de olsa sıkıntılarını giderecektir.

Günyüzü derneği olarak coronavirüs salgın hastalığı döneminde kendi yerel halkımız dahil imkan dahilinde mazlumlara aracı olarak her türlü yardım faaliyeti yapılarak ve aynı zamanda Suriye idlib’teki kardeşlerimizi unutmayarak toplamda 300 ailenin faydalanacağı 300 adet gıda paketi, 300 adet temizlik kolisi, çocuk montu, çocuk bezi, çocuk ayakkabısı, ve çocuk elbiselerinden oluşan yardım malzemelerini İdlib’e gönderiyoruz. Siz hayırsever değerli bağışçılarımıza, emeği ve katkısı olan herkese, teşekkürü borç biliriz.”

Yapılan duaların ardından tıra yüklenen malzemeler Suriye’ye doğru yola çıktı.