ŞANLIURFA HAYVAN PAZARI ÇEŞME İSTİYOR!

Küçükbaş ve Büyükbaş hayvanları satışa sunan yetiştiriciler, oldukça sağlıksız bir ortamda günlerini geçirdiklerini belirterek gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yetkililere seslendi.

Hayvan Pazarında bir çeşmenin bile olmadığı yaz sıcağında hayvanlarını sulamak için itfaya ile su getirmek zorunda kaldıklarını bu konuda yardım beklediklerini belirttiler.

CHP Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Her gün binlerce hayvanın bulunduğu Şanlıurfa Hayvan Pazar’ında hayvanların sulanacağı bir çeşme bile bulunmamaktadır. Kurban Bayramında yaptığımız ziyarette dernek başkanı Ramazan Gül kendi uğraşlarıyla bir itfaiye aracıyla, kovalarlar hayvanları sulamaya çalıştığını belirtmişti. Binlerce hayvanın bulunduğu koskoca pazarda hayvanları sulamak için bir kaç çeşme ve yalak yapmak çok mu zor? Urfa’nın yakıcı sıcağında hayvanları susuz bırakmak hangi vicdana sığar? Bir an önce, bu hayvanlara daha fazla eziyet vermeden pazara yeteri sayıda çeşme ve yalaklar yapılmalıdır. Bu husus vicdani ve ahlaki bir sorundur. Dolayısıyla bu hususun özellikle takipçisi olacağız.” Dedi.