URFA’DA POZİTİF VAKA SAYISI YÜKSELİYOR!

1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme süreci sonrasında vatandaşların maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle Şanlıurfa’da vaka sayısında artışlar meydana geldi.

Suriyelilerle beraber nüfusu 2.5 milyonunu geçen Urfa’da günde ortalama 400 covid 19 testi yapılıyor. Bu test sayısı Şanlıurfa’nın nüfusuna göre çok düşük seviyede bulunuyor. Günlük pozitif vaka sayı ortalaması 50'yi buluyor. Bu oransal olarak yüzde 25 tekabül ediyor.

Bu nedenle pandemi sürecinde Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda toplu etkinliklerin yapılmaması ve belirlenen kurallara uyulması önem arz etmekte.

Şanlıurfa’da toplam vaka sayısı 700 yaklaştı. Karantina bölgeleri her geçen bir biraz daha çoğalıyor.

ASLAN ALİ BAYIK TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Havaların ısınması ile birlikte salgınla mücadelede rehavete kapılmanın bize pahalıya patlayacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan test sonucu Şanlıurfa’da Hilvan ilçe belediye başkanı Aslan Ali Bayık'ın yapılan test sonucu pozitif çıktığı aldığımız bilgiler arasında yer alıyor.

Sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında artışlar meydana geldi.

Şanlıurfa kamuoyu ise Sağlık Müdürlüğünün çalışmalarının yetersiz kaldığını ve süreci iyi idare edemediği yönünde iddialar mevcut bulunmakta.

REHAVETE KAPILMAYALIM

Salgınla mücadelede vatandaşlara rehavete kapılmamaları uyarısında bulunan uzmanlar, Yeni dönem, en az önceki dönem kadar önemli. Yeni dönemde de dikkatli davranmaya, alınan tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor. Salgınla mücadele asla rehavete kapılmayı, tedbirleri bırakmayı kabul etmiyor. Tam tersine şimdi çok daha duyarlı ve tedbirli olmalıyız. Denildi.

MEHMET CANBEK