KİRASINI ÖDEYEMEYEN ESNAF KEPENK KAPATIYOR

Çin'in Wuhan kentinden çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsünün Türkiye’ye gelmesinin ardından tedbirler de beraberinde getirdi.

Bu kapsamda birçok sektöre karşı tedbirler alınırken lokantacılar ve tatlıcılarda bu tedbirler kapsamında sadece paket servis ile vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Şanlıurfa Lokantacılar ve Köfteciler Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak’ta, esnafının sıkıntılarını gazetemize değerlendirdi.

Şanlıurfa’da esnaf oldukça zor durumda olduğunu belirten Başkan Kaçak, Esnaf, bu durumda kirasını ödeyemez duruma geldi ve dükkanlarını kapatıyorlar. Bu kadar sıkıntının yanında birde eletrik, su, vergiler, bağ kur primleri bu giderler oldukça maliyetli giderler. Buna rağmen aylardır birçok esnafımızın lokantaları, iş yerleri kapalı durumda.

Devletimizden beklentimiz ve isteğimiz esnafımıza yardımcı olması yönünde olacaktır. Corona virüs sürecinde devletimiz tüm gayreti ile elinden gelen tüm imkanlar ile bu virüs belasından kurtulmak için çaba harcadı ve halen de harcamaya devam ediyor.

İnsanların sağlığı bizler için çok önemli. Maddi zararımız da çok fazla. Şu an kredi ve kredi kartlarımızın ödeme günü geldi fakat ödeyemiyoruz. Devletimizden beklentimiz küçük-orta işletmelerin, kira, vergi, kredi, elektrik gibi borçlarını kapatma süreci boyunca ertelemesidir. Bizi koruyabilecek şekilde önlem alınmasını bekliyoruz. Hayatımızı idame ettirebilmemiz için maddi gelire ihtiyacımız var.

Esnafımızın durumu ortada, Biz esnaf olarak devletimizden isteğimiz bizlere de destek ve yardım etmesi yönünde olacaktır. Dedi.

MEHMET CANBEK