BAŞKAN YILDIZ: İKİ PROJEYİDE YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Geçtiğimiz hafta içerisinde basın ile yapılan toplantıda gazetecilerin sorduğu soru üzerine açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Bu yıl içerisinde mutlak suret ile projeyi ilimizin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Diyerek projeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Başkan Yıldız yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şehir hastanesiyle ilgili biz milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla geçen aylarda sağlık bakanımızı ziyarete gittik. Şunu ifade ettim ‘Değerli bakanım şehir hastanesiyle ilgili ne durumdayız?’ İlgili firma ile bir takım sıkıntıların olduğunu, ihaleyi alan firma ile malumunuz olduğu üzere bunlar özel sektör üzerine yapılan projelerdir. Fakat şunu gördük ki muhtemelen hastanemizin inşaatını kamu kaynakları ile bakanlığımız kendisi yapacak.

SAĞLIK BAKANIMIZ URFA’YA GELECEK

Bir iki ay içerisinde proje ve resmi işlemlerin tamamını bitirerek bizzat Sağlık Bakanımız kendisi Şanlıurfa'ya gelerek açıklamayı burada yapacak. Biz bu ayki il başkanları toplantısı öncesinde yine gidip kendisi ile görüşeceğiz. 31 Ocak'ta il başkanları toplantımız var ama ay içerisinde sağlık bakanımıza gidip hastanenin ne aşamaya geldiğini, resmi işlemlerin ne durumda olduğunun takibini yapacağız.

ANKARA'YA HER GİTTİĞİMİZDE BUNU DİLE GETİRECEĞİZ

Buna göre net bilgi ay sonunda sizlere vermiş olacağım. Şunu özellikle bilmenizi istiyorum, Ankara'ya gittiğimizde gündemimiz iki projenin üzerinde bir Çelik kuvvet Köprülü Kavşağı 2 Urfa Şehir Hastanesi, Biz söylemekten bıkmayacağız. Ankara'ya her gittiğimizde bunu dile getireceğiz. Çelik kuvvet ile ilgili bakanlığımızın verdiği bir tarih var maalesef gerek olumsuz hava koşulları, gerekse de bazı ekonomik nedenlerden dolayı verilen taahhütte uyulmadı. Bu ay içerisinde Ulaştırma bakanımıza ve sağlık bakanımıza gidip her iki projen akıbetini, Özellikle de Çelik kuvvet köprülü kavşak olmazsa olmazımız arasında bir an önce bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve MKYK üyemiz ile birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yıl içerisinde mutlak suret ile projeyi ilimizin gündeminden çıkarmak istiyoruz”. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

ŞAHBAN KILIÇ