Urfa AKP'de İl Başkanı Kazanı Kaynamaya Başladı

AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Partimizden ayrılan hiç kimsenin artık esemesi okunmuyor" diyerek yeni parti girişiminde bulunan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na mesaj gönderdi.
Ankara merkezli siyasette bunlar yaşanırken Şanlıurfa'da ise AK Partide kongre sürecinin başlayacak olması ile birlikte siyaset kazanı da kaynamaya başladı.

Almış olduğumuz son kulis bilgilerine göre de AK Parti çatısı altında görev yapmış eski bir çok Belediye Başkanı ve partili yapılacak olan bu kongrelerde tekrardan görev alacağı gelen son bilgiler arasında yer aldı.

AK Partide 7 Ekim 2019 tarihinden sonra başlayacak olan kongre süreci ile ilgili olarak bir çok isim İl Başkanı yada teşkilat başkanı olarak görev almak isterken edinmiş olduğumuz son kulis bilgilerine göre aralarında
Eski Belediye ve Teşkilat Başkanlarının büyük kısmı siyasete tekrar dönüş yaparak Teşkilat Başkanı olarak dönmenin planını yapıyor.

Buna göre İl Başkanlığı için isimi geçen isimler, İş adamı Remzi Türkmen, Av. Cüneyt Altıparmak, Mahmut Barut, Bekir Kan, AK Parti eski İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Haliliye eski ilçe Başkanı İ. Halil Kızılelma ve  AK Parti Karaköprü eski ilçe Başkanı Ahmet Aksoyunda aralarında bulunan isimleri gündemde yerini alarak,  siyasi kulisleri hareketlendirdi.

Önümüzdeki günlerde İl Başkanlığı için başka isimlerinde çıkması bekleniyor.