LPG’DEKİ TEKELLEŞME NE ZAMAN SONA ERECEK?

Son zamanlarda şehrimizdeki LPG fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar, rekabet kavramını ortadan kaldırmış ve tüketiciyi mağdur etmiş durumda.

Şanlıurfa'da özellikle LPG'de çevre illere göre fahiş fiyat tarifesi Urfalıları çileden çıkarmış durumda. Yaşanan bu fahiş fiyata tepki gösteren bir çok vatandaş sosyal medya hesabından yetkililere seslenerek çözüm bulmalarını istedi.

Şanlıurfa’da LPG istasyonlarının kendi aralarında anlaşma yaparak fahiş fiyat uygulaması tepki yaratmaya devam ediyor.

Akaryakıt istasyonlarının tekelleşmesi sonucu LPG fiyatlarının yüksek fiyattan satıldığını iddia eden vatandaşlar özellikle sosyal medya üzerinden yetkililere seslenerek, LPG’de ki bu yüksek fiyat tekeli kırma çağrısında bulunuyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda üç liranın altına düşen LPG fiyatları Hükümet tarafından ek olarak 46 kuruşluk indirime gidildiği halde fiyatlarin daha da düşmesini bekleyen vatandaşlar, Akaryakıt istasyonlarında 3.39 kuruşluk fiyaları görünce adeta isyan ettiler.

Vatandaşlar arasında bu tekeli kırmak için boykot çağrısı yapanlar bile var.

Urfa Barosu tarafından önceki gün yapılan ve kamuoyunda ses getiren basın açıklamasında, rekabet ortamını ortadan kaldıran kartelleşmeyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağı belirtilmişti. Bu açıklamanın akabinde sosyal medyadan boykot başlatan araç sahipleri belirli istasyonlardan vatandaşların LPG almalarını istediler.

HASAN GÜLER