Dicle Elektrik’ten leylek kurtarma operasyonu

Bahar mevsimi ile birlikte Güneydoğu’da daha çok sulak alanlardaki elektrik direklerinin üzerine yuva yapan leylekler, zaman zaman görünmeyen tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor. Tıpkı Kurtalan’a bağlı Saipbeyli Köyüne elektrik enerjisi taşıyan bir direğin tepesine yuva yapan bu leylek gibi. 3 leyleğin yaşadığı alçak gerilim hattına ait elektrik direğinin tepesindeki yuvada bir gariplik sezen köylüler, bir süre burayı takip etmeye başladı. Leyleklerden birinin hiç yuvadan uçmadığını, zaman zaman da çırpındığını fark eden köylüler, durumu Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerine bildirdi.

Kurtarılıp yuvasına bırakıldı

Bunun üzerine bahse konu yere gelen arıza ekipleri, önce direkteki iletkenlerin enerjisini kesti. Ardından yapılan kontrolde leyleklerden birinin ayaklarının, yuvanın zemininde bulunan ip ve naylon parçalarına dolandığını bu nedenle uçmak bir yana hareket dahi edemediğini gördü.

Bunun üzerine ipler kesilerek yuvadan alınan leylek önce aşağıya indirildi. Ardından da çok titiz bir çalışma ile ayaklarına dolanan tüm ip ve naylon parçaları temizlendi. Köylüler de Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin gerçekleştirdiği kurtarma operasyonunu merakla an be an takip etti. Karnı doyurulan leylek, daha sonra yeniden doğal yaşamına devam etmesi için yuvasına bırakıldı.

Her canlının yaşamı önemli

Leyleğin özgürlüğüne kavuşması, hem Saipbeyli köylülerini, hem de Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerini oldukça mutlu etti. Siirt İl Müdürü Naci Obut, ‘’Bizim için her canlının yaşamı çok önemli ve kıymetlidir. Tüm ekiplerimizde görev alan çalışanlarımızın bu tür kurtarma çalışmalarına gönülden katıldıklarını biliyorum ve kendilerine bunun için ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.