KILIÇ: BİK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç, Basın İlan Kurumunu ziyaret etti.

Şanlıurfa’da yayın yapan gazetelerden Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç, Şanlıurfa Olay Gazetesi Sahibi Celal Çiftçi ve İstanbul’da yayın yapan Gap Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Cebrail Elmas, Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ilân Hizmetleri Müdürü Nail Duran’ı makamında ziyaret etti.

Bir dizi temaslar için İstanbul’da bulunan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç, Basın İlan Kurumu (BİK) ziyaret ederek Kontrol Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Delibaş ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ilân Hizmetleri Müdürü Nail Duran ile makamında bir süre görüştü.

Yapılan ziyarette Şanlıurfa’da ki yerel gazeteler ve gündeme dair konular konuşuldu.

HER ZAMAN GAZETELERİN YANINDAYIZ

Şanlıurfa’dan ve İstanbul’dan gelen Gazetecilerin ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, BİK’in birinci amacının Türkiye’de gazeteciliğin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi olduğunu kaydetti. Gazeteciliğin gelişmesi için her türlü desteği vermeye ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Delibaş, “Gazetelerimizin sorunları, bizim sorunumuz. Gazetelerimizin yapısal anlamdaki sorunları ile dijital çağ aynı döneme geldi. İnternet medyası noktasında bize düşecek sorumluluğun farkındayız. Yazılı basın bitti deyip tabi ki teslim olmayacağız. İnternet medyasında da BİK öncü kuruluş olacak. Bu nedenle bilişim altyapısı alanında kurumumuzun ciddi çalışmaları var. Amacımız gazetecilerle birlik beraberlik ve iletişim içerisinde buranın sorunlarını gidermek. Güzel projelerle birlikte olacağız.” dedi.

KILIÇ’TAN BİK’E ZİYARET

Yeniurfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç’ta, Basın İlan Kurumu gazeteler için önemli bir kurum. Anadolu’daki gazetelerin nefes alabilmesi adına BİK üzerine düşeni yapıyor. Bu noktada BİK Genel Müdürlüğünden, il şubelerine kadar herkese ayrıca teveccühlerimizi sunuyoruz. Basın İlan Kurumu ve Sayın Daire Başkanımız Delibaş, Yerel gazetelere her zaman destek olan biridir. Şanlıurfa’da yerel gazetelerin birleşmesinden sonra kalitenin arttığı belirten Kılıç, Kısa bir süre içerisinde yapılan birleşmeden sonra tüm gazeteler içerik ve görsel açıdan daha kaliteli bir duruma geldiğini belirtti.

HASAN GÜLER