AKPIYAR DERESİ TEPKİ ÇEKİYOR!

Şimdiye kadar birçok kez beyaz masaya müracaatta bulunduklarını belirten mahalle sakinleri bu kadar baş vuruya rağmen Akpıyar Deresinde hiçbir çalışma yapılmadan duruyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan kent merkezinden geçen Akpıyar Deresi kışın duvarlarının yıkılması ve kirliliği nedeniyle vatandaşın tepkisini topluyor.

Yazın etrafa yaydığı kötü koku, yosunlarla, kışın duvarlarının yıkılması ve oluşan taşkınlarla gündeme gelen Akpınar deresi, vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan Akpınar deresi yine gündemde.

Karaköprü’de bulunan 9 kilometre uzunluğunda olan Akpıyar deresi Ali Baba Mahallesi 5022. Sokak ta geçen yıkılan duvar nedeniyle ve atılan çöpler nedeniyle dere etrafında ikamet eden vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Şanlıurfalı vatandaşların sürekli gündeme getirdiği derelerden su akma talebi, belediyelerden bir türlü karşılık bulamadı.

Derelerin temizlememesinden dolayı temiz suyun kirlendiğini ve yaz-kış demeden şikayette bulunduklarını iddia eden mahalle sakinleri, yetkili mercileri göreve davet ederek çözüm istedi.

AK Parti Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’de 31 Mart seçimlerinden önce Akpıyar deresi için şu ifadeleri kullanmıştı; “Karaköprü’de bulunan 9 kilometre uzunluğunda olan Akpıyar deresinde suyun geçirilmesi en büyük hayal olarak görüyorum. Ama bunun 8 kilometre karesi Karaköprü ilçesi sınırları içerisinde 1 kilometresi de Haliliye ilçe sınırları içinde. Bu proje Büyükşehir belediyesi projesi olmasına rağmen projeyi yapmak ve o dereden suyu geçirmek için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Demişti.

MEHMET CANBEK