GÜNEY KORE ATEŞESİ GAZİLERLE BULUŞTU

Güney Kore Ankara Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Jaesic Park, Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Başkanı Hasan Aslan’ı ve Kore Gazilerini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, Gaziler ve aileleri hazır bulundular.

PARK, GAZİLERLE UZUN UZUN SOHBET ETTİ

Güney Kore Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Kore Savaşı’nda canını ortaya koyan gazilere teşekkürlerini dile getirirken, Kore halkının gazileri unutmadığını ve unutmayacağını ifade etti.

Kardeşlik anısına il, il gezerek hayatta olan Kore gazilerini ziyaret eden Güney Kore Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park’a, Dernek Başkanı Hasan Aslan tarafından günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Park, ayrıca Şanlıurfa’da hayatta olan Kore gazileri Mehmet Kurt (97) ve Mehmet Kerimoğlu (93) ile yakından ilgilendi.

Güney Kore Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Yaşamını yitirmiş olan Kore gazilerinin torunlarına ve hayatta olan gazilerin torunlarına da eğitim bursu yardımında bulundu.

Günün anlam ve önemine dair Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneğinde bulanan anı defterine ziyaret ve temaslara dair açıklamalar yazdı.

Güney Kore Ankara Büyük Elçiliği Ateşesi Kurmay Albay Jaesic Park, “Kore Savaşı’nın ardından 69 yıl geçti. Kore halkı olarak sizi unutmadık unutmayacağız” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Başkanı Hasan Aslan ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “1950’de başlayan Kore Savaşı’nda Türkiye Cumhuriyeti de Kore devletinin bağımsızlığı ve egemenliği için Kore devletinin yanında savaşmıştır. Birinci Dünya Savaşından sonra Türk askeri Kore’de de Kıbrıs’ta da kahramanlığını göstermiştir. Sayın Ateşemize yaptığı ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye genelinde bulunan tüm Kore gazilerini ziyaret edecek olan Derneği Güney Kore Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park Şanlıurfa’dan sonra Malatya ve Adıyaman’a geçecek.

MEHMET ER