VEKİL ÖZYAVUZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

İl başkanı ve ilçe Başkanları, teşkilat başkanının da katıldığı toplantıda Milletvekili İbrahim Özyavuz, birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP yaptığı açıklamada Büyükşehir adayı olarak Abdullah Çetinkaya, Siverek Adayı olarak Mehmet Fatih Bucak’ı aday göstermişti ama yapılan Cumhur İttifakı gereği MHP Siverek ve Büyükşehir adaylarını genel merkezin kararı doğrultusunda geri çektiğini ve büyükşehir Belediye adaylığı ve Siverek adaylığında AK Parti adayına destek verecek. Harran’da ise MHP adayına Ak Parti destek verecek.

HARRAN’IN YÜZDE 97’Dİ OYUNUN YÜZDE 49’U MHP’NİN OYUDUR

Harran ilçesinin de ittifak gereği MHP’de bırakılması ile ilgili de açıklama yapan Vekil Özyavuz, “MHP 50 yıllık geçmişi içerisinde siyaset partiler mezarlığına gitmeyen tek parti. Bu başlıklar bizi üzüyor. AK Parti'nin yüzde 97 oy aldığı ilçe MHP'ye verildi. Hayır, böyle bir şey yok. Ama bu yüzde 97'nin içerisindeki yüzde 49 oy MHP'nin oyudur. Türkiye'de Bu oy MHP'yi Şanlıurfa Harran birinci olarak taşımıştır. Burada AK Parti'nin de MHP'nin de oyu var ama fazlası oyu olan MHP'dir. Bu oylamada kimin bir fazlası varsa, karşılıklı jestlerde var oda liderler tarafından deklare edilmiştir. Onlara dayanarak MHP'ye verilmiştir. Ama bizim gözümüzde hiçbir farkı yok.

ŞANLIURFA’DA ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE HARRAN BİZE BIRAKILDI

Ankara’da güçlü olduğumuz yerde Gölbaşı, Gölbaşı AK Parti belediyesinindi. Görüşmelerin neticesinde Milliyetçi Hareket partisine oldu. Biz Ankara’da üç belediyeyle seçime giriyoruz. İstanbul’da hiç belediyemiz yoktu yakın olduğumuz üç belediye bize verildi. Yani bütün illerde verilere bakılarak görüşmeler neticesinde yakın olduğumuz belediyeler bize verildi. Bu şekilde 30 büyükşehirde hepsinde çalışmalar yapıldı.  Şanlıurfa’da bu çalışmalar neticesinde Harran bize bırakıldı.” Diye konuştu.

ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKTİM

Adaylıktan çekilen MHP Şanlıurfa Büyükşehir Adayı Abdullah Çetinkaya, “Genel başkanımız Devlet Bahçeli ve merkez yürütme kurulu üyesi ve milletvekilimiz İbrahim Özyavuz tarafından şahsıma tevhit edilen büyükşehir belediye başkanı adaylık görevini gururla kabul etmiştir. Ancak gelinen noktada partimizin cumhur ittifakına verdiği önemi olarak başkanımızın talebi üzerine adaylıktan çekilmiş bulunuyorum. Bizim için partimizin ve ülkemizin vefası her türlü makamdan önce gelir. Bu bilinç ile adaylıktan çekilme ile kalmayacağım seçimlerde gerekli desteği de sağlayacağım.” Dedi.

MEHMET ER