“2019 GÖBEKLİTEPE YILI OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Göbeklitepe’nin öneminden bahsederek, yakında açılışının olacağını duyurdu. Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Arkadaşlarımız çalışmalara başlasınlar, açılışa katılacağız. Göbeklitepe, kadim şehrimizin dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynuyor. 2019 yılı Göbeklitepe yılı olacak” dedi.

TURİZMDE İYİ BİR YILI GERİDE BIRAKIYORUZ

Turizmde çok iyi bir yılı geride bıraktıklarına işaret eden Erdoğan, "Önümüzdeki yıl yeni ve daha büyük atılımların hazırlıkları içindeyiz. Bu çerçevede 2019 yılını 'Göbeklitepe Yılı' olarak ilan ediyoruz." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii sadece Göbeklitepe Yılı ilan ederken onunla kalmayacağız ve bu çerçevede Gaziantep de bu işin içinde olacak, Mardin de aynı şekilde bu işin içerisinde olacak, Adıyaman da aynı şekilde bu işin içerisinde olacak, beş ilimizi bu işin içerisine almak suretiyle bölgeyi Göbeklitepe Yılı'nda ayağa kaldıracağız. Biliyorsunuz 2018 yılını da Truva Yılı ilan etmiştik ve bölgede turizme yüzde 60 canlılık getirmişti. Şanlıurfa'da atılan bu adımla inanıyorum ki çok daha büyük bir sıçramayı orada yaşayacağız. Anadolu'nun insanlık tarihindeki yerini ortaya koyan bu kadim yerleşim alanı tüm dünyanın dikkatini çekecek önemde bir değerdir. İnşallah en kısa sürede Şanlıurfa'ya gidip açılışını bizzat yapacağız. Tabii şimdiden Şanlıurfalı arkadaşlarım çalışmalarına hazırlansınlar." Dedi.